Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vaagan Moen millimeter unna frisparkperle fra 35 meter

- Var helt sikker på at skulle score, sier «Mjøsas Beckham» etter QPR-debuten fra start.

GOD FØLELSE: Petter Vaagan Moen (midten) synes han kom greit fra debuten fra start for Queens Park Rangers. Her i duell med landsmann og landslagskollega Moten Gamst Pedersen (t.h.).Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
GOD FØLELSE: Petter Vaagan Moen (midten) synes han kom greit fra debuten fra start for Queens Park Rangers. Her i duell med landsmann og landslagskollega Moten Gamst Pedersen (t.h.).Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

(Dagbladet): Blackburn - QPR 1-0.

Han har hatt god tid på å forberede seg på profflivet etter at overgangen fra Brann til Queens Park Rangers var ferdigforhandlet like etter tippeligaslutt, men Petter Vaagan Moen måtte vente to måneder før han omsider fikk sin debut for det opprykksjaktende hovedstadslaget.

Mandag fikk han sine første minutter i ligakampen mot Bristol City. Lørdag fikk han sin første kamp fra start i den vanskelige bortekampen i FA-cupen mot Premier League-laget Blackburn.

- Jeg synes det gikk greit. Det var gøy å spille 90 minutter igjen, sier debutanten til Dagbladet.

26-åringen merket imidlertid at det var en stund siden sist han hadde spilt en hel kamp.

- Det er to måneder siden forrige kamp, og utfordringen har vært å komme seg i kampmodus igjen. Jeg har trent godt, så jeg føler meg i god fysisk form, sier Vaagan Moen, som var sterkt delaktig i QPRs største farligheter i kampen.

Tverrliggertreff Like før pause lot han Blackburn-keeper Mark Bunn få føle på hvilke kvaliteter som bor i venstrefoten til «Mjøsas Beckham» da han klinket til fra nærmere 40 meter.

- Det var langt hold, men skal man score, må man tørre å skyte. Jeg klinte til, og keeper fikk en finger på den - utrolig nok - for jeg var helt sikker på at jeg kom til å score. Uansett fikk jeg vist fram frisparkfoten på en god måte, sier Vaagan Moen.

Seks minutter før full tid var han frampå igjen da han fant hodet til lagkamerat Kaspars Gorkss i feltet, men headingen traff tverrliggeren.

Ikke skremt Dermed var David Hoiletts scoring nok til å sende Blackburn til fjerde runde, noe som var et greit resultat, mener Vaagan Moen.

- De var hakket bedre enn oss, så det var greit nok at det endte 1-0, sier han.

Han ble uansett ikke skremt av nivået, selv om det var en motstander fra Premier League på den andre banehalvdelen.

- Det går fint. Jeg har spilt internasjonale kamper før, senest mot Irland i november, og det er nok der nivået ligger. Så lenge basisen er riktig, går det veldig fint. Jeg mangler fortsatt den siste prikken over i'en, men det kommer med kamptrening, sier 26-åringen.

Kampen bød også på en norsk duell mellom landets kanskje to beste venstrebein. Vaagan Moen synes det var gøy å spille mot Morten Gamst Pedersen, og utroper spøkefullt seg selv til vinner.

- Jeg tror det endte 51-49 i min favør, sier han med glimt i øyet, og mener at det får være opp til andre å vurdere hvem som var best, men at tonen mellom de to var god, og at de pratet sammen både før, under og etter kampen.

Kalte Diouf «kloakkrotte» Like god tone var det ikke mellom QPR-sjef Neil Warnock og Blackburns El-Hadji Diouf. Da QPR-spilleren Jamie Mackie ble liggende i gresset i voldsomme smerter etter å ha brukket både leggbeinet og skinnebeinet i et sammenstøt med Gaël Givet, stilte den kontroversielle senegaleseren over ham og lot ukvemsordene hagle.

RASENDE PÅ DIOUF: QPR-manager Neil Warnock kalte Blackburns El-Hadji Diouf for en klokakkrotte etter senegaleserens oppførsel overfor Jamie Mackie.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
RASENDE PÅ DIOUF: QPR-manager Neil Warnock kalte Blackburns El-Hadji Diouf for en klokakkrotte etter senegaleserens oppførsel overfor Jamie Mackie.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

Det fikk temperamentsfulle Warnock til å tenne på alle plugger.

-  Mine spillere var rasende på ham. Selv Blackburn-folk skammet seg, sier Warnock, ifølge NTB.

- Jeg var på vei til å kalle ham en kloakkrotte, men det ville være å forulempe kloakkrotter, fortsetter QPR-manageren.

I førersetet Cup-exiten betyr nå at serielederen i Championship nå kan fokusere fullt og helt på opprykkskampen. Med 21 seriekamper igjen å spille, har QPR opparbeidet seg ei luke på fem poeng ned til de nærmeste forfølgerne Cardiff, Norwich og Swansea. I så måte kan ettermiddagens møte med Blackburn ha vært en forsmak på hva som venter Vaagan Moen og lagkameratene kommende høst.

Han ser iallfall lyst på fortsettelsen.

- Jeg tenker at vi har det beste utgangspunktet av samtlige lag, men det er jevnt, og det er en serie der alle slår alle. Derfor blir det viktig å plukke jevnt og trutt med poeng hjemme og borte. Det er veldig mange kamper, og derfor er vi nødt til å ta én kamp av gangen, sier den tidligere Brann- og HamKam-spilleren.

Trives Han har fått tillit fra første stund av Warnock, og ble kastet inn i sluttminuttene mot Bristol City samme ettermiddag som han ble spilleklar. I dag kom altså debuten fra start. Flyttingen fra Bergen til London har gått smertefritt både på og utenfor banen.

- Det har vært en veldig positiv opplevelse. Jeg storkoser meg med muligheten til å bo og spille i London. Jeg har veldig hyggelige medspillere, og har glidd fort inn i miljøet. Det gjelder å gjøre det beste ut av hver da, og nyte tilværelsen, sier kantspilleren.

- Så opplevelsene så langt har stått til forhåndsforventningene?

- Helt klart. Nå er det opp til meg selv å trene godt for å bli enda bedre. Det gir mye inspirasjon å få muligheten med en gang, sier Vaagan Moen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling