Vadim Sasjurin tatt i doping

Den hviterussiske skiskytteren Vadim Sasjurin har testet positivt på nandrolon, melder Det internasjonale skiskytterforbundet.

Sasjurin ble tatt i en dopingkontroll under en treningsleir i Ramsau og Dachstein av det internasjonale dopingbyrået WADA. Dopingprøven ble avlagt 13. september.

Analysen viste at det var spor av det forbudte testosteronet nandrolon i dopingprøven. Dette ble bekreftet av analysen av b-prøven i går.

Sasjurin hevder ifølge det internasjonale skiskytterforbundets hjemmesider at han må ha fått i seg det forbudte stoffet mens han fikk behandling for en skulderskade.

Sasjurin har verken informert det internasjonale eller sitt eget nasjonale forbund om denne behandlingen.

  • Det internasjonale skiskytterforbundet skal holde en høring fra 3. til 6. november hvor både Sasjurin, trenerne hans, og det hviterussiske skiskytterforbundet får muligheten til å uttale seg.

    Deretter avgjøres det hva slags straff Sasjurin blir ilagt.

    Hviterusseren er en merittert skiskytter. Blant annet har han to VM-gull i lagkonkurranse fra 1996 og 1997, samt ett i stafett fra 1999. Sasjurin har også flere individuelle VM-medaljer.

    Dagbladet.no og NTB

DOPTATT: Den hviterussiske skiskytteren Vadim Sasjurin, her med bronsemedaljen fra Holmenkollen rundt halsen, er tatt for nandrolonbruk.