Væpnede vakter følger U21-landslaget i Israel

Landslagssjef Tor Ole Skullerud sier nordmennene føler seg trygge.

TRYGGE : Vakter følger det norske U21-landslaget i Tel Aviv. På onsdag spiller Norge åpningskamp mot Israel. Her fra fredagens trening på Bislet stadion Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
TRYGGE : Vakter følger det norske U21-landslaget i Tel Aviv. På onsdag spiller Norge åpningskamp mot Israel. Her fra fredagens trening på Bislet stadion Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

I forkant av U21-EM i Israel har Utenriksdepartementet vært på banen. Spillere, trenere og ledere har fått informasjon om den politiske situasjonen i Midtøsten.

Samtidig som det er borgerkrig i Syria og opptøyer i Istanbul, gjør U21-landslaget seg klare til åpningskampen mot Israel onsdag.

Væpnet vakthold rundt landslaget og hotellene sier litt om at de israelske vertene ikke tar noen sjanser.

- Det gjør ikke noe med meg. Jeg tenker ikke over det. Jeg føler meg trygg og komfortabel med å være her på alle måter. Vi er blitt tatt godt imot og har det veldig bra. Jeg har ingen betenkeligheter med å være her, sier landslagssjef Tor Ole Skullerud til NTB.

Diplomatisk Han er diplomatisk i svarene. Trolig for å tone ned situasjonen, slik at ikke spillerne skal la seg prege.

- Dette er ganske normalt. Jeg opplever ikke at vi er så mye mer overvåket enn når vi er andre steder og spiller. Det er alltid vakter som er med og passer på laget. Men det er klart at vi er et sted hvor det er mer fokus på det enn andre steder. Jeg opplever det som veldig normalt, veldig rolig og behagelig, sier Skullerud.

Onsdag spiller Norge åpningskamp mot vertslandet Israel i Netanya. Senere venter kamper mot England (Petah Tikva) og Italia (Tel Aviv).

Israelske myndigheter og UEFA samarbeider tett om ekstra sikkerhetstiltak. Det tas ingen sjanser når de største nasjonene er samlet til EM-sluttspill for spillere født etter 1/1-1990.

(NTB)