Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vær-krise: Rally Sweden avlyser etapper i Norge

Frykt for sikkerheten.

AVLYST: 
Mads Østberg og de andre rallyførerne får ikke kjørt Rally Sweden på Kirkenær.
Foto: Micke Fransson / TT / kod 61460
AVLYST: Mads Østberg og de andre rallyførerne får ikke kjørt Rally Sweden på Kirkenær. Foto: Micke Fransson / TT / kod 61460 Vis mer

(Dagbladet): Rally Sweden har avlyst to fartsprøver av VM-runden som skulle bli kjørt på norske veier.

Dette skjer på grunn av værforholdene og sikkerheten til både rallyførere og tilskuere, bekrefter arrangøren på en pressekonferanse klokka 12.30.

Det er begge etappene på Kirkenær, SS5 og SS6, som er avlyst.

- Det har vært veldig kjedelig og varmen er verre enn vi hadde trodd. Det er tøffe dager, sier Glenn Olsson, sjef for Rally Sweden.

- Vi må se på prognosene som ikke er gode. Derfor er noen fartsprøver fjernet. Men det blir arrangert Rally Sweden. Vi trenger kulde, sier Olsson.

Meldt kaldere VM-runden skulle arrangeres fra 11. til 14. februar. Starten skulle gå i Karlstad, før rallyførerne tok turen over grensa til Norge.  Der det skulle bli kjørt ved Röjden, Svullrya og Kirkenær rett over grensa i Hedmark.

Nå er Kirkenær (to fartsprøver) og Hagforssprint avlyst. Dermed er to av de seks etappene som skulle blir kjørt i Norge er dermed borte.

- Hadde vi ikke fått en værprognose som viser at det blir kaldere, så måtte vi avlyse hele Rally Sweden, sier Olsson.

Sikkerhet I går fortalte arrangøren om store vær-relaterte problemer grunnet plussgrader og regn. Dette påvirker grusveiene som Rally Sweden kjøres på.

- Det er skremmende hvor raskt været endrer seg. Fredag hadde vi gode forhold med is. Nå er situasjonen helt annerledes, sa Glenn Olsson, sjef for Rally Sweden.

Olsson forteller at de trenger hardt underlag for å klare å avholde verdenscuprunden.

- Dette handler om sikkerhet for førerne og tilskuerne. Dersom veiene oppleves som farlig kan vi ikke gjennomføre dette, sier Stig Rune Kjernsli i Rally Sweden.

Arrangøren forteller at de må ta nye vurderinger fram mot starten av Rally Sweden torsdag.