Russisk doping idrett

Vær like modig som henne, Johannes: Ikke dra til Russland!

Fullstendig feil av skiskytterne å reise til verdenscupfinale i et land uten godkjent dopingkontroll.

VIKTIG NEI: Tsjekkias stjerneløper Gabriela Koukalova markerte seg tidlig som en skarp kritiker av den russiske dopkulturen. Johannes Thingnes Bø har ennå ikke sagt hva han gjør. Nå er det viktig at han tar ansvar. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix.
VIKTIG NEI: Tsjekkias stjerneløper Gabriela Koukalova markerte seg tidlig som en skarp kritiker av den russiske dopkulturen. Johannes Thingnes Bø har ennå ikke sagt hva han gjør. Nå er det viktig at han tar ansvar. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JOHANNES THINGNES BØ er på alle måter en flott toppidrettsutøver. Han tar større sjanser enn de fleste, tør å vise følelser og konkurrerer ekstremt bra akkurat når det gjelder som mest.

Det gjør det nå. Ikke i den verdenscupen som Johannes kan vinne sammenlagt i russiske Tjumen om tre uker, men i det internasjonale presset for å hjelpe Russland til å endre en syk dopingkultur.

Der kreves det forsakelse og mot av den enkelte utøver. Og spesielt av den nye olympiamesteren Johannes.

For han må la være å konkurrere i Russland før russerne får på plass en lovlig dopingkontroll.

Om det så koster sammenlagtseieren i verdenscupen.

DA Johannes tok en av sine mange verdenscupseire i Anterselva i forkant av VM for litt over ett år siden, var det de eldste skiskytterne som tok ansvar. Først Martin Fourcade som frontet motstanden mot russisk dop; så Ole Einar Bjørndalen som ble med på aksjonen.

Bjørndalen hadde mye å tape ved å konfrontere ukulturen. Ingen er så populær som ham blant det store russiske idrettspublikummet. Likevel våget han å stå opp mot ledelsen i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) da president Anders Bessberg og hans kumpaner forsøkte å skyve unna det oppgjøret som McLaren-rapporten ba om i forhold til russisk svindel:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer