- Vær litt stolt av pappa nå

Jacobsen håper sønnen Isak fikk med seg bronsehoppet.

REVANSJE:  Anders Jacobsen tok bronsen under storbakkerennet i Predazzo. Dermed fikk han revansjert 19. plassen fra normalbakken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
REVANSJE: Anders Jacobsen tok bronsen under storbakkerennet i Predazzo. Dermed fikk han revansjert 19. plassen fra normalbakken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Jacobsen fikk virkelig revansjert 19. plassen fra normalbakken under kveldens renn i storbakken.

Jacobsen lå på en foreløpig tredjeplass etter første omgang, etter et hopp på 129 meter, 6,5 poeng bak ledende Kamil Stoch.

I andre omgang klinte hopperen fra Hønefoss til med 131 meter, og gikk inn i ledelsen. Han holdt tredjeplassen fra første omgang, og tok bronsen 0,6 poeng bak sølvvinner Peter Prevc.

- Vær litt stolt av pappa nå, hilste en glad Jacobsen hjem til sønnen Isak etter at bronsen var klar.

Tar over etter Malysz Ingen greide å stoppe lederen etter første omgang, Kamil Stoch, som med gullet passer på at polen får edelt metall, selv etter at Adam Malysz har lagt opp.

Bronsen er Anders Jacobsens andre individuelle VM-medalje, han har også en bronse fra skyiflygnings-VM.

- Det gjorde godt, sier en lettet Anders Jacobsen til NRK.

- Det har vært litt mye tull og frem og tilbake så langt her i Val di Fiemme. En tredjeplass er jeg fornøyd med.  Det er selvfølgelig morsommere å vinne, men vi har en mulighet i lagkonkurransen også, forteller hopperen, og ser fremover mot lørdagens laghopp - også det i storbakken.

Store forventninger Etter første omgang lå Bardal på en 8. plass, Tom Hilde på 11., og Andreas Stjernen på 17. plass.

Ingen nordmann hadde tatt gull i normalbakken siden 1966, før Anders Bardal gjorde nettopp det i normalbakken lørdag.

Dermed var forventningene også høye til Steinkjer-hopperen før kveldens konkurranse i storbakken.

Men med et hopp 127,5 meter i første omgang, og 129 meter i andre, holdt det ikke til mer enn en 11. plass for 30-åringen.

- Jeg er jo ikke fornyød, jeg hadde håpet på noe annet. Men det er jevnt, så man havner fort nede på listen, sier en skuffet Bardal til NRK.

Også Tom Hilde hoppet 129 meter, men det holdt ikke til å klatre på listene, blant annet siden man hadde hoppere som Jan Matura som klinte til med 132,5. Hilde endte på 14. plass.

VM-debutanten Andreas Stjernen landet på 127 meter i andre omgang, og havnet på 18. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer