1-0: Molde-spillerne samlet seg rundt Vegard Forren etter stopperkjempens 1-0-scoring mot Rosenborg. Foto: Bildbyrån
1-0: Molde-spillerne samlet seg rundt Vegard Forren etter stopperkjempens 1-0-scoring mot Rosenborg. Foto: BildbyrånVis mer

Eliteserien: Molde - Rosenborg 1-0

Vær så god, Bergen. Banens eneste trønder senket RBK

Molde ga Brann og Bergen en gavepakke i gullkampen med maktdemonstrasjonen mot Rosenborg. Banens eneste trønder, tidligere RBK-supporter Vegard Forren, senket serielederen.

  • Molde - Rosenborg 1-0 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Rosenborg-fansen har gode minner fra Aker Stadion i Molde de siste årene. Triumfene mot erkerivalen i Molde har vært meget delaktige i trøndernes seriegull de siste sesongene.

Det var blant annet i Rosenes by at Rosenborg feiret seriegullet i 2016 da Pål André Helland plantet RBK-flagget på Aker Stadion som et symbol på at RBK nok en gang hadde erobret hegemoniet i Fotball-Norge.

I regnværet i Molde søndag kveld var det imidlertid Hellands barndomskompis Vegard Forren som scoret kampens eneste mål - mot serielederen fra Trondheim.

- Vi var nærmere 5-0 enn Rosenborg var utlikning, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet etter matkdemonstrasjonen.

- Vi har høyere toppnivå enn Rosenborg. Det er det ingen tvil om. Det er sikkert ekstra bittert at det er jeg, en trønder, som senker dem. Jeg håper det er ekstra bittert. Neste år tror jeg vi er gode nok til å vinne seriegull, sier Vegard Forren til Dagbladet.

Der Rosenborg ikke hadde én eneste trønder på banen denne gang heller, sto Forren fram som kampens eneste trønder og senket sin tidligere favorittklubb.

- Jeg var ofte på Lerkendal som RBK-supporter da jeg var liten. Der må jeg være ærlig og innrømme det, har Forren tidligere innrømmet overfor Dagbladet.

- Molde var rivalen på den tiden. Vi ble opplært til å mislike romsdalinger. Jeg hørte at moldenserne hadde langt hår og hårstrikk, at de hadde stygg dialekt og var ekle folk. Jeg ble dratt med i det suget og trodde på det som ble sagt, sier Molde-stopperen.

MATCHVINNER: Vegard Forren senket Rosenborg. Foto: Bildbyrån
MATCHVINNER: Vegard Forren senket Rosenborg. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Jeg tror nok RBK-supporterne er litt bitre over at jeg spiller i Molde. En trønder i Molde, er ikke bra. Men jeg er jeg blitt veldig glad i Molde.

Molde herjet

Det var fullt fortjent at Eliteseriens beste hjemmelag slo ligaens beste bortelag - med en rekke av Norges største langrennsstjerner på tribunen, de fleste av dem med hjertet for Rosenborg - søndag kveld.

Romsdalingene dominerte den første omgangen fullstendig og ledet fortjent 1-0 etter at trønderen Vegard Forren stanget inn Magnus Wolff Eikrems presise innlegg.

Den hjemvendte sønnen Eikrem var instrumentell på Moldes midtbane sammen med en briljant og genial Erik Hestad, mens 18 år gamle Erling Braut Håland skapte mye trøbbel på topp med sin fysikk, sitt rykk og steg og ble snytt for et soleklart straffespark på stillingen 0-0.

Etter hvilen fortsatte Molde å styre showet. Rosenborg klarte aldri å slå tilbake. Molde slo serielederen 1-0 og burde ha vunnet med flere mål. Ole Gunnar Solskjærs menn er for øvrig nå ni poeng bak RBK, med seks kamper igjen å spille. Brann vil med seier over Tromsø i morgen være bare ett poeng bak trønderne.

Gullkampen lever videre for fullt.

Fikk kjeft fra Håland

Kampens første mulighet sto hjemmelaget for da Magnus Wolff Eikrem, Eirik Hestad og Erling Braut Håland kombinerte glimrende. Haalands geniale flikk spilte til slutt Hestad helt fri.

Den eminte teknikkerens skudd suste imidlertid over, etterfulgt av en skyllebøtte fra 18 år gamle Braut Håland.

Spisstalentet jobbet steinhardt på topp og skapte - med sitt rykk, steg og unike fysikk - periodevis mye trøbbel for Rosenborgs rutinerte stopperpar Tore Reginiussen og Even Hovland, begge med en rekke A-landslagskamper for Norge.

Snytt for straffe

Etter 20 minutter parkerte han RBK-forsvaret i en løpsduell etter stikker fra Wolff EIkrem og rakk også å få foten på ballen før André Hansen. Braut Håland gikk i bakken i straffefeltet.

Hele Molde ropte på straffe, men ropene ble ikke hørt, til 18-åringens sinne og frustrasjon. Braut Håland hadde all grunn til å føle seg snytt. Molde burde blitt tildelt straffespark av dommer Ola Hobber Nilsen, konkluderer toppdommerne Dagbladet har vært i kontakt med.

- Rosenborg er ikke litt heldige, de er veldig heldige. Klink straffe til Molde. Braut Håland blir helt klart tråkket på, og straffe burde blitt gitt, oppsummerer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Etzaz Hussain regisserte et nytt flott Molde-angrep like etter. Den nydelige crosspasningen til Kristoffer Haugen ble på direkten lagt perfekt til rette for Pawel Cibicki, men skuddet fra drømmehold gikk like utenfor.

Forrens første

Hjemmelaget fikk imidlertid sin velfortjente ledelse til slutt. Hestad ble felt av Reginiussen. Eikrems presise frispark ble headet inn av stopperkjempe Vegard Forren, hans første nettkjenning i årets Eliteserie.

- Det var veldig bra, men dette har vi gjort mange ganger mot Rosenborg her på Aker stadion. Nå må vi se om vi har blitt mer voksne og får til å spille en god andreomgang, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær i pausen til Eurosport.

- Det er bra jeg ikke er spiller, for da vet jeg hva jeg hadde gjort med en viss en utpå her, sa Solskjær kryptisk.

Gyllent samarbeid

Molde fortsatte i omtrent samme spor etter pause. Rosenborg skapte nada, mens blåtrøyene var farlige de gangene Hestad og Håland satte på turboen med Eikrem som hovmester. Blant annet serverte Hestad og Håland hver sine sjanser til andre.

Den største av mulighetene kom etter 72 minutter da Moldes spissjubel skubbet vekk motspillerne på Romelu Lukaku-vis, før han spilte videre til Hestad, som driblet tre RBK-spillere før skuddet ble stoppet av André Hansen.

Molde imponerte stort fra første til siste minutt og kunne til slutt juble over tre velfortjente poeng over serielederen. Nå er bordet dekket for at Brann kan spise seg helt opp i Rosenborgs rygg i morgen.