Vær så god, her har du tanna hans

De franske spillerne hjalp Martin Laumann Ylven - men til ingen nytte.

JEG FANT, JEG FANT: Etter noen minutters leting, der både dommere, spillere fra begge lag og støtteapparat engasjerte seg, fant franske Vincent Bachet til slutt tanna til Martin Laumann Ylven. - Men den er nok ikke brukende til noe annet enn en souvenir, sier han til Dagbladet. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
JEG FANT, JEG FANT: Etter noen minutters leting, der både dommere, spillere fra begge lag og støtteapparat engasjerte seg, fant franske Vincent Bachet til slutt tanna til Martin Laumann Ylven. - Men den er nok ikke brukende til noe annet enn en souvenir, sier han til Dagbladet. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Norge - Frankrike 3-4 (0-2, 0-1, 3-1)

(Dagbladet): Slåsskampene i hockeysporten kan gi et inntrykk av at spillerne ikke tåler trynet på hverandre, men virkeligheten er som regel en annen.

I går gikk de norske og franske spillerne sammen om en leteaksjon etter tanna til Martin Laumann Ylven, som ble slått ut etter et ublidt møte med spaken til keeperen i 2. periode.

Etter noen minutters leting, der en snøskuffe og de tre dommerne også ble satt inn i jakten, var det franske Vincent Bachet som til slutt fant fortanna og overleverte den til en person i det norske støtteapparatet.

Laumann Ylven fullførte kampen og dro til tannlegen etterpå - til ingen nytte.

SNØSKUFFE BLE SATT INN I JAKTEN: Men det var falkeblikket til Bachet (til venstre) som ble utslagsgivende. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SNØSKUFFE BLE SATT INN I JAKTEN: Men det var falkeblikket til Bachet (til venstre) som ble utslagsgivende. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

- De prøvde å sette den inn igjen, men sa at det ikke kom til å bli bra. Så jeg fikk med tanna mi hjem igjen. Jeg må ha inn noe skruegreier, tanna er nok ikke brukende til noe annet enn en souvenir, sier han til Dagbladet.

- Jævla flaks
23-åringen, som til daglig spiller for Linköpings i Sverige, hadde likevel hell i uhellet.

- Jeg fikk spaken til keeperen i munnen, og hadde jævla flaks at det bare var den tanna som gikk. Den forsvant ut med rot og alt sammen. Ingen andre tenner løsnet i det hele tatt, sier han. 

Etter en uke der det har vært mye fokus på overspillende fotballspillere med lav smerteterskel, er situasjonen ganske annerledes i hockeysporten. Laumann Ylven spyttet ut litt blod og kom seg tilbake på isen med en gang.

Han satt selv og kikket på Champions League i midtuka, og trakk på smilebåndet av Didier Drogbas rulling på gressteppet.

- Man blir ikke akkurat imponert over det. Hockey er nok en litt tøffere sport, mener han.

Tøff treningsperiode
Norge tapte 3-4 mot Frankrike i går, etter å ha slått dem ganske komfortabelt dagen i forveien. Mange av spillerne har vært gjennom en intens treningsperiode foran VM i Sverige om snaue to uker, der Norge møter hockeygiganter som Sverige, Russland og Tsjekkia i gruppespillet.

HELL I UHELL: Martin Laumann Ylven sier han hadde griseflaks som ikke slo ut flere tenner.  Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
HELL I UHELL: Martin Laumann Ylven sier han hadde griseflaks som ikke slo ut flere tenner. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Men Laumann Ylven tror det norske laget er bedre enn noensinne.

- Det er fryktelig mye bra spillere her, som er gode i ligaene de spiller i. Vi har et solid lag nå, og det er moro å kunne dra til VM med litt forventninger. Men det er tøff motstand vi har i vente, minner han om.

Noen av spillerne har vært på samling i 6-7 uker nå, tidvis med tre daglige treningsøkter. Selv har Laumann Ylven først sluttet seg til troppen den siste uka.

- Mange av oss har spilt sluttspill, mens andre har vært her lenge. Det har vært tøft, lange dager og fryktelig mye trening. Flere av gutta er slitne nå. Men det har alltid sett ut på denne måten før VM, og formen har alltid kommet i tide. Det som gjelder nå er å få tilbake litt overskudd, sier han.