- Vær snille med Ashley Cole

Wenger ber fansen roe seg før storkampen.

• Følg Premier League direkte fra 16.00!

(Dagbladet.no) Ashley Cole kommer vel ikke akkurat øverst på noen lister over Premier Leagues mest populære spillere.

Landslagsbacken hisset særlig på seg Arsenal-fansen da han forlot klubben til fordel for London-rival Chelsea i august i fjor, og har heller ikke jobbet hardt for å bedre forholdet til gamleklubben i ettertid.

Slaktet Arsenal-unggutta

- Jeg så så mye tull og late spillere som ikke tok ansvar og gjorde skoleguttfeil, skrev Cole i boka han ga ut i fjor, og la til at han aldri klarte å bli kjent med verken Philippe Sendeoros, Kolo Toure, Emmanuel Eboue, Jose Antonio Reyes eller Cesc Fabregas.

I morgen er Cole tilbake på Emirates for første gang siden overgangen.

- Mobb ham

Før fjorårets oppgjør ba Jens Lehmann Arsenal-fansen om å mobbe Chelsea-spilleren, men Cole ble skadet og slapp unna den gangen.

GLADERE DAGER: Ashley Cole hadde et relativt godt forhold til Arsene Wenger under tiden i Arsenal. Nå om dagen er han ikke fullt så populær i den delen av London. Foto: REUTERS/SCANPIX
GLADERE DAGER: Ashley Cole hadde et relativt godt forhold til Arsene Wenger under tiden i Arsenal. Nå om dagen er han ikke fullt så populær i den delen av London. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

I morgen ettermiddag er det imidlertid ingen grunn til at Cole skal spares for å møte gamlefansen ansikt til ansikt, men Arsenal-manager Arsene Wenger ber supporterne heller være snille med 27-åringen.

- Jeg vil at supporterne støtter laget, og ikke fokuserer på å vise avsky for Ashley Cole. Han gjorde det bra da han var her, og vi bør respektere alle som har spilt for klubben, sier Wenger ifølge Daily Telegraph.

Arsenal slapp rimelig godt fra Ashley Cole-handelen, og satt igjen med fem millioner pund - pluss sin nåværende kaptein William Gallas.

- Jeg vet ikke hvem som gjorde en den beste handel. Han ville dra, det eneste vi kunne gjøre var å skaffe en erstatter, og vi er glade for det vi fikk, sier Wenger.

- Kjørte nesten av veien

Det gjenstår vel å se om Ashley Cole møtes med applaus på Emirates hvis han da får plass i Chelseas startellever i morgen, men hvis Arsenal-fansen gir ham en dårlig mottakelse, kan Cole kanskje reflektere litt over noe av det han skrev i boka si.

Arsenal tilbød Cole ny kontrakt, og backen beskriver den påfølgende telefonsamtalen han hadde med agenten sin på denne måten:

«Da jeg hørte Jonathan repetere tallet 55 000 pund (i uka journ.anm), kjørte jeg nesten av veien. - Han må kødde, Jonathan, ropte jeg inn i telefonen. Jeg var så rasende. Jeg skalv av sinne.»

- Vær snille med Ashley Cole