GÅR GLIPP AV NASJONAL ÅPNING: Marit Bjørgen og Petter Northug blir ikke å se på Beitostølen 11. til 13. november. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GÅR GLIPP AV NASJONAL ÅPNING: Marit Bjørgen og Petter Northug blir ikke å se på Beitostølen 11. til 13. november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Været ødelegger premieren for Northug og Bjørgen

Rennene på Beitostølen er avlyst.

(Dagbladet): Mildværet på Beitostølen har gjort livet surt for arrangøren foran den planlagte nasjonale langrenns- og skiskytteråpningen 11. til 13. november.

I ettermiddag besluttet man å avlyse rennene.

- Dette var dessverre en grei avgjørelse. Sånn som værmeldingen er de neste dagene, vil det være en umulig oppgave å gå på ski her om en drøy uke, opplyser arrangementssjef Terje Lund til skiforbundets hjemmeside.

Det kan også spøke for verdenscuprennene i langrenn som etter planen skal avvikles helga 19. og 20. november.

- Det må et brått værskifte til om også disse rennene kommer til å gå som planlagt. En avgjørelse rundt verdenscuphelgen vil bli gjort i løpet av en uke, skriver Skiforbundet.

Tidligere i dag var Dagbladet i kontakt med Erik Østli fra arrangørklubben Øystre Slidre IL, som forklarte at man ville trengt 25 000 kubikkmeter snø for å redde åpningshelgen.

- Det tilsvarer 2500 kvadratmeter: 25 meter i bredden, 100 meter i lengden, 10 meter i høyden. Da snakker vi om en ti meter høy koloss som dekker en halv fotballbane, sa han.

Under optimale værforhold tar det mellom to og tre uker å produsere den mengden kunstsnø.