Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Været tok ikke knekken på Vålerenga

Slo Bodø/Glimt.

TØFFE FORHOLD: Amin Nouri og Trond Fredrik Ludvigsen kriget i regn og stormkast. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX
TØFFE FORHOLD: Amin Nouri og Trond Fredrik Ludvigsen kriget i regn og stormkast. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX Vis mer

|||ASPMYRA (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Vålerenga 0-2.

Det var lenge uklart om oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Vålerenga i det hele tatt kunne spilles i den sterke vinden i Bodø. Før kampen ble alle løse reklameskilter fraktet bort som en følge av den sterke vinden, dette for publikums sikkerhet.

Det ble også informert om at kampen kunne stanses underveis som følge av uværet.

Og kampen ble preget av den sterke vinden og regnet. Finspillet uteble, og så fort ballen ble spilt opp i lufta stoppet den enten opp eller skjøt fart. Da lagene først kom i posisjon til å avslutte, var avslutningsteknikken fraværende.

Hjemmeskader
30 minutter ut i første omgang måtte Glimt-stopper Johan Lædre Bjørdal ut med skade. Han ble erstattet av Alo Bärengrub.

Egersunderen som av mange er kalt Tippeligaens mest uheldige spiller så ut til å kunne gå greit på foten etter kollisjonen med lagkamerat Mounir Hamoud, men var ikke i stand til å fortsette kampen. Mest trolig er det ikke snakk om noen alvorlig skade.

Minutter senere måtte også Stig Johansen kaste inn håndkleet med en strekk, og han ble erstattet av Thiago Martins. Utenom skadene var det lite å rapportere om i første omgang på Aspmyra. Størst sjanse hadde Vålerengas Birger Madsen, men hans heading ble reddet på streken.

- Vi blir for passive i første omgang. Vi står lavt når motstanderene har ballen, og gir dem for store rom. Vi var for lite agressive. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarer den mentale utfordringen etter det sure cuptapet. Det var ikke vanskelig å motivere spillerene. Det kunne vært et problem, men det var absolutt ikke det, sier Martin Andresen.

Zajic igjen
52 minutter var spilt da kampens første scoring kom. Og det var ikke ufortjent at det var gjestene som scoret først. Ballen havnet i beina til Bojan Zajic inne i feltet, og serberen satte ballen kontrollert til side for Pavel Londak med venstrefoten.

Samme mann sendte også Vålerenga i ledelsen i motsatt oppgjør tidligere i sesongen. Minutter etter Zajics scoring blåste Morten Berre ballen over mål fra seks-sju meters hold.

- Vi visste de ville ligge lavt. Det var svært viktig å få det første målet i dag. Synd at de fikk det, for det ble tøft da, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

Scoringen til Vålerenga gjorde at et hjemmelaget i desperat poengnød flyttet laget høyere opp, noe som ga gjestene mye rom. Morten Berre ble blant annet spilt helt fri, men en våken Londak i Glimt-buret var våkent ute å snappet ballen foran VIF-veteranen.

Glimt forsøkte seg, men virket aldri særlig farlig foran Troy Perkins i Vålerenga-buret. Så i det 82. minutt punkterte Harmeet Singh kampen da han satte en retur i mål, etter at Pavel Londak gjorde en mesterlig redning på Kristian Brixs forsøk.

- Lufta går ut av oss når de får første målet. Alvoret tynger oss, og ting blir vanskelig. Tabellsituasjonen preger oss, sier Glimts André Hanssen.

Tøff nedrykksstrid
For Bodø/Glimt, som spilte med et voldsomt press på seg etter at Fredrikstad slo Lillestrøm lørdag, ble det bare nesten. Laget virket nervøst, og pasningsspillet var svært unøyaktig. Været hadde nok sin del av forklaringen, men gultrøyene burde hatt tid til å vende seg til ruskeværet som har preget landsdelen den siste tida.

- Jeg er veldig skuffet over andre omgang. Vi har full kontroll i første, har et bra trykk og skaper gode sjanser. I andre omgang blir vi veldig passive. Vi taper dueller og gir bort mye plass. Vi burde bare fortsatt fra første omgang, men klarte det ikke, sier Ingebrigtsen.

Neste helg vil mye avgjøres i nedrykksstriden når Glimt gjester Strømsgodset på Marinelyst. Med tap der kan gultrøyene mest sannsynlig vinke farvel til Tippeligaspill neste sesong.

- Det ser ut som at vi og Strømsgodset må kjempe om kvalikplassen, sier «Bruttern».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling