BOM: Gårsdagen ble ikke bare stang ut for de norske smørerne, det var fullstendig skivebom. Heidi Weng ble beste norske på en 22.-plass, og i dag melder Sveriges meteorologiske og hydrologiska institut at det kan komme mer nedbør. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BOM: Gårsdagen ble ikke bare stang ut for de norske smørerne, det var fullstendig skivebom. Heidi Weng ble beste norske på en 22.-plass, og i dag melder Sveriges meteorologiske og hydrologiska institut at det kan komme mer nedbør. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Værmeldinga som kan skape ny smøre-fadese: - Det er vanskelig å spå

Svenskene tror det blir mer nedbør.

(Dagbladet): Gårsdagen skulle bli en ny norsk jubeldag i de svenske skogene, men i stedet endte det opp med å bli en real fiasko. En smørefiasko - av dimensjoner.

Smøresjef Knut Nystad var klar på at han og resten av gutta i bussen kort og godt ikke hadde gjort jobben sin.

- Det er ikke noe annet å si. Jeg har ikke noe problem med å ta ansvar for det, sa han.

Spekulerer på nedbør Det var det plutselige væromslaget som gjorde skiene til de norske jentene så og si ubrukelige, og den svenske pressen var ikke sene med å gi lagets personlige meteorolog æren for gullet til Charlotte Kalla.

Så er spørsmålet: Hvordan blir været i dag?

Marcus Sjøstedt hos Sveriges meteorologiske og hydrologiska institut sier til Dagbladet at det er usikkerhet knyttet til været også i dag.

- Det blir ganske mildt i Falun i dag også. Vi har et lavtrykk som kommer med mild luft sørfra, så temperaturen kommer til å ligge på et par plussgrader.

- Hva med nedbør? Kan vi vente noen byger også i dag i perioden 13-16?

- Det er tette skyer og det kan komme nedbør også i dag. Denne vil nok hovedsakelig komme som sludd. Det er vanskelig å spå, men det kan så absolutt komme nedbør, sier han.

13.30 Norske yr.no på sin side melder 0 milimeter nedbør i perioden hvor rennet foregår. Dermed er ballen tilbake på det norske smøreteamets banehalvdel.

Så gjenstår det å se om de har funnet ut av hvordan de skal takle forholdene, og om det er nordmennene eller svenskene som vinner værkampen i dag.

Herrenes 15 kilometer starter klokka 13.30, og de norske kommer på følgende startnummer:

Petter Northug (65), Chris Jespersen (61), Finn-Hågen Krogh (53), Sjur Røthe (45) og Anders Gløersen (43).