MÅ FLYTTES: Søndagens roing, der Are Strandli og Kristoffer Brun skulle i aksjon, flyttes til en annen dag grunnet værproblemer. REUTERS/Ivan Alvarado
MÅ FLYTTES: Søndagens roing, der Are Strandli og Kristoffer Brun skulle i aksjon, flyttes til en annen dag grunnet værproblemer. REUTERS/Ivan AlvaradoVis mer

Værproblemer flytter søndagens roing

Meldt enda verre de kommende dagene.

Starten ble først utsatt i to timer, men like før den var planlagt å starte kom beskjeden om at det ikke blir noe roing søndag. Are Strandli og Kristoffer Brun skulle i aksjon i lettvekt dobbeltsculler.

På åpningsdagen lørdag ble konkurransen preget av store bølger og kraftig vind. Det skapte problemer for roerne, og en serbisk båt gikk rundt.

Olaf Tufte, som ror dobbeltsculler med Kjetil Borch, var klar på at programmet burde ha vært utsatt lørdag.

– Vi driver med en utendørsidrett, men jeg kan si så mye at hvis det ikke hadde vært for TV, så hadde vi utsatt konkurransen. Hvis det ikke hadde vært for OL og TV, hadde vi stengt banen, sa 40-åringen til NTB.

Nordmennene slet i bølgene, og mot slutten av forsøksheatet mistet Tufte taket på åren. Men en rask manøver fra veteranen hindret det som kunne ha ødelagt OL for den norske duoen allerede i første løp. De tok seg likevel videre til semifinale.

Nå må arrangøren gjøre justeringer i programmet.

– Været de neste dagene blir enda verre. Søndag er ganske lik som lørdag, men mer vind. Mandag er det meldt enda sterkere vind. Tirsdag like sterk som mandag. Onsdag skal det være mindre vind, men regn. På grunn av værmeldingene bestemte vi oss for å fortsette, sa Matt Smith, leder i det internasjonale roforbundet (FISA), lørdag.

(NTB)