Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Værsågod, United

LEEDS (Dagbladet): Leeds- Arsenal 1- 0. - Vi tenkte ikke på United og vi tenkte ikke på Arsenal. Vi tenkte bare på oss sjøl, sier Jimmy Floyd Hasselbaink. Men uansett tanker og følelser - her er faktum etter dramaet på Elland Road: Hasselbainks mål var en gave til Manchester United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser ut som det er over, sier Arsenal-manager Arsene Wenger.

- Tar United ett poeng mot Blackburn i kveld er de mestere. For jeg kan ikke se at de taper for Tottenham på søndag.

- Vi klarte ikke jobben vår, og det er det.

Men hvorfor gikk det galt? Og hvorfor sto voksne Arsenal-supportere igjen på Elland Road og gråt så snørr og tårer gikk rett i skoa? For sjansene var jo der - både en, to og ti ganger.

Ville ikke tape

- Vi ville ikke tape, sier Jonathon Woodgate (19).

Han er en av de unge og nye i Leeds som i løpet av denne kvelden vokste seg rett gjennom Arsenals millioninnkjøpte stjernegalleri. Og da Kaba Diawara hentet fram en volley jeg noterte til 1- 0 i det øyeblikket skoen traff ballen, sto Woodgate der som en soldat på streken.

Og headet Arsenals fortvilelse rett ut i returrommet.

- De kjempet som gale, sier Arsene Wenger.

- Sjøl ikke det straffesparket de brant rett før pause fikk dem til å miste motet og viljen. Men likevel - de siste 15 minuttene hadde jeg en god følelse av at vi ville score. Men så gjorde vi en katastrofal markeringsfeil, og der var Hasselbaink på den lengste stolpen.

- Derfor vant de slaget.

Og det var akkurat det denne kampen var. Et slag mellom to giganter. Hvor dommeren delte ut ni gule kort og et straffespark for lite. Og nevekampene lurte rett om hjørnet i hver eneste takling.

- Kortene gjorde det vanskelig for oss, sier Wenger.

- Hele midtbanen vår var jo i boka før halvtimen var gått. Og frykten for det røde hemmet spillerne mine. Mye av kampen ble avgjort der.

Håper på et under

Klokka 21 norsk tid i kveld spiller Blackburn- Manchester United på Ewood Park. I motsetning til Alex Ferguson - som ikke liker å se sine innspurt-motstandere på TV - skal Arsene Wenger sitte klistret foran boksen. Og etter at skuffelsen var ute i går kveld klarte han å runde av med et lite håp.

At Blackburn skal snu vinden på toppen av Premier League en gang til.

- De har spillere til å klare det, sier Wenger. - Og så skal de jo kjempe for livet i ligaen. Det eneste jeg kan gjøre er å håpe.

- Men realistisk - hva tror du?

- Arsenals sjanser ble ødelagt her på Elland Road, sier Wenger.

«Det ser ut som deter over»

ARSENE WENGER Arsenal-manager