Oda Djupvik om kjæresten Karsten Warholms OL-gull

- Vært et enormt press

Oda Djupvik forteller om nervepirrende sekunder under gull- og rekordløpet til kjæresten Karsten Warholm (25).

FEIRER: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik sammen på hotellet i Doha på 400 meter hekk under VM i friidrett 2019.Foto: Lise Åserud / NTB
FEIRER: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik sammen på hotellet i Doha på 400 meter hekk under VM i friidrett 2019.Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

- Jeg har det har det utrolig bra nå, det var helt fantastisk. Jeg gikk vel gjennom alle stadier av følelser og glede. Det er en følelse jeg ikke kan beskrive, forteller Djupvik til Dagbladet etter rekordløpet til kjæresten Karsten Warholm, før hun fortsetter:

- Det var helt rått. Jeg visste ikke at det var fysisk mulig at et menneske kunne løpe under 46 sekunder. Det viser bare hvor sjukt bra arbeid de har lagt ned, sier hun og hyller trener Leif Alnes sitt arbeid med kjæresten.

Djupvik fulgte løpet alene fra Oslo og var allerede oppe en time før finalen. Hun forteller om noen ekstremt nervepirrende sekunder underveis i løpet.

- Det var noen sekunder hvor jeg ikke klarte å puste helt. Det har jo vært et enormt press, som han har taklet veldig bra. Det var utrolig deilig at det gikk inn, forteller Djupvik.

KLARER ALT: NRK-profilen i ekstase når Karsten Warholm løper inn til OL-gull og ellevill verdensrekord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Video: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Lyd: NRK. Vis mer

- Jævlig til tider

Karsten Warholm innfridde de enorme forventningene som har vært før OL og tok gull og verdensrekord med tiden 45,94.

Etter løpet fortalte Warholm åpent om presset som har vært før sommerens OL.

- Jeg har hatt mange fine seiere i livet mitt, men den duellen alle har snakket om, jeg ville løyet hvis jeg sier at jeg ikke har kjent på presset. Det har vært helt jævlig til tider, sa løpeesset til Discovery etter løpet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Djupvik sier hun ikke har følt noe på kjærestens nerver og mener han virket rolig før finalen.

- Han forteller ikke så mye om de detaljene til meg, men det er ikke noe tvil om at det er mye press.

- Hvordan virket han før løpet?

- Jeg snakket med han i går. Da virket han meget rolig og avslappet. Det beroliget meg også.

Ingen gullfeiring

Det blir ingen gullfeiring for Djupvik. Hun forteller nemlig til Dagbladet at hun skal rett på jobb.

Warholms far, Mikal Marø Warholm, har ingen planer om å dra på jobb. Han var i liket med Djupvik overlykkelig etter løpet.

- Det var fantastisk og sinnssykt. Karsten er sjelden vare og dette betyr veldig mye for han.

Faren har heller ikke kjent så mye på presset som vært på sønnen.

- Vi og han har vært veldig spente på duellen med Rai. Vet at han både har gledet og gruet seg, men det er sånne ting som trigger han også. Han trenger slikt press og spenning for å prestere.

I Warholms hjembygd, Ulsteinvik, var det rigget og klart for både familie og bygdefolk å se 25-åringen i aksjon tirsdag morgen. Stemningen i bygda var enorm da OL-gullet var et faktum.

Nå skal gullet feires.

- Vi startet jo nede i hallen, så for vi ned til hotellet for frokost. Nå blir det å slappe av litt før vi skal ut i sentrum hvor Dimna (barndomsklubben til Warholm) har rigga til med baneløp og litt forskjellig. Party blir det nok, sier Møra Warholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer