Molde - Bodø/Glimt, Ola Solbakken innrømmer:

- Vært mye nerver

Forrige uke herjet Ola Solbakken (23) med Jose Mourinhos Roma. Onsdag kveld var det Molde sin tur.

KLASSE: Ola Solbakken viste klasse på Aker Stadion mot Molde. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
KLASSE: Ola Solbakken viste klasse på Aker Stadion mot Molde. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Molde - Bodø/Glimt 0-2 (0-0)

Molde/Oslo (Dagbladet): Høyrekant Solbakken står nå med tre scoringer og tre målgivende på de seks siste kampene.

- Det er veldig godt, jeg har nesten en deiligere følelse enn etter Roma-kampen, sier Solbakken til Dagbladet, før han innrømmer at seieren i Molde var bedre.

- Det var mye nerver for min og laget sin del, og vi mangler etter min mening de to beste spillerne i Eliteserien og likevel leverer vi en så bra prestasjon, veldig deilig fortsetter formspilleren.

Vil til Real Madrid

Selv er trønderen og trener Kjetil Knutsen ikke overassket over at det har løsnet for lynvingen.

- Jeg og de andre har egentlig venta på det, og jeg merker at jeg er i en flytsone hvor jeg er mer effektiv. At jeg har vært skadefri over lang tid, og støtten fra trenerteamet og laget har vært avgjørende, sier Solbakken.

- Det er ikke noe nytt det Ola gjør. Han har levert på et høyt jevnt nivå over en lengre periode, og får belønning for det nå, sier en fornøyd Knutsen til Dagbladet etter kampen.

Gode prestasjoner fører naturligvis til interesse fra utenlandske klubber, og Solbakken er klar på hva som er drømmedestinasjonen.

- Favorittklubben er Real Madrid, men det er ikke realistisk, jeg fokuserer ikke på annet enn kontrakten jeg har i Glimt, og er veldig fornøyd med å være her nå.

POPULÆR: Ola Solbakken leverer varene på og utenfor banen, og tok seg tid til «selfies» etter kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB
POPULÆR: Ola Solbakken leverer varene på og utenfor banen, og tok seg tid til «selfies» etter kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB Vis mer

Sjokkerte rivalen

I første omgang var Molde klart best i banespillet og det var tydelig at Glimt savnet nøkkelspillerne Patrick Berg og Ulrik Saltnes på midtbanen.

Etter hvilen gikk gjestene i strupen på vertene med to scoringer på ni minutter.

- Etter 2-0 scoringen har de full kontroll. Vi hadde gjort hjemmeleksa vår, men det er vanskelig å forberede seg på at Bjørkan skal være Messi og kjøre gjennom hele forsvaret vårt, sier Molde-spiss Ohi Omoijuanfo til Dagbladet.

Fredrik Bjørkan viste stor klasse da han serverte Hugo Vetlesen som satte inn 1-0.

Verken Molde eller Bodø/Glimt hadde lyst til å tape kveldens dyst.

Resultatet kan vise å bli helt utslagsgivende i kampen om gullet. Før avspark toppet Bodø/Glimt Eliteserien med 48 poeng, men Molde var ikke langt bak med sine 47.

Etter kveldens seier har Glimt skaffet seg en luke på fire poeng med seks kamper igjen.

- Vi skal vinne alle våre kamper og håpe på at Glimt går på noen skreller. Det er kanskje ikke så sannsynlig, men vi kan bare vinne våre kamper og telle opp etter sesongen, forteller Ohi.

MÅL: Molde-keeper Andreas Linde var sjanseløs mot Ola Solbakken. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
MÅL: Molde-keeper Andreas Linde var sjanseløs mot Ola Solbakken. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Store muligheter

Kampen startet med et forrykende tempo og allerede etter fire minutter kunne vertene tatt ledelsen.

Men Glimt-stopper Marius Lode avverget mesterlig fra fire meter foran Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo.

Et par minutter seinere var det gjestenes tur til å angripe og Amahl Pellegrino kom seg helt alene med målvakt. Skuddet ble for svakt og Andreas Linde i Molde-buret reddet avslutningen.

- Dårlig av meg, den skal sitte i mål, sa Pellegrino i pausen.

GLIMT: Det var mange herlige reaksjoner etter Bodø/Glimts seier mot Roma. Vis mer

Da kampuret rundet 24 minutter vartet Molde opp med strålende kombinasjonsspill.

Eikrem slo en fin tvers over til Knudtzon som spilte videre til Breivik. Han slo ballen til Brynhildsen inne i boksen som flikket ballen videre til Eikrem, men skuddet ble dessverre av det svake slaget.

Samme mann fikk muligheten ti minutter seinere og fikk bedre treff da han klinket til fra distanse, men Haikin stoppet skuddet.

Molde styrte alt og gjestene fra nord var heldige som ikke hadde havnet under til pause.

Hardt straffet

Andre omgang startet med et pang, da Glimts Hugo Vetlesen satte 1-0 i nota. Scoringen var den tidligere Stabæk-spilleren sin andre for sesongen.

Ni minutter seinere økte formspiller Ola Solbakken til 2-0 etter en ypperlig pasning fra Brede Moe.

Molde-trener Erling Moe gjorde flere bytter i håp om å snu kampen. Inn kom Rafik Zekhnini, David Fofana, Fredrik Sjølstad og Magnus Grødem.

Men Molde maktet ikke å gjenskape første omgangens gode muligheter og virket sjokkert etter Glimt-dobbelen.

Marius Lode og resten av gultrøyene viste stor klasse i forsvarsspillet og avverget gang på gang.

Dermed ender det 2-0 på Aker Stadion.

- Totalt sett skaper de bare tre målsjanser. Det er Pellegrinos i første omgang og de to målene. Vi gjør ikke en god nok jobb og det blir for lett å spasere gjennom på det første. De setter sine sjanser, mens vi bommer på våre, sier Molde-trener Erling Moe til Dagbladet etter kampslutt.

- Det er beintøft og skuffende, spesielt med tanke på den første omgangen, mener Ohi.

Stemingen var langt lystigere hos gjengen fra nord.

- Det er en utfordrende kamp, hvor vi mister iniativet de siste 20 minuttene av den første omgangen. Etter pause gjør vi noen endringer, og henter en kraft i oss som er ganske imponerende, og da vinner vi fortjent, oppsummerer trener Knutsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer