Værtrøbbel for Petter

Petter har skiftet dekktyper i hele dag. Asfaltekspert Loeb er suveren.

(Dagbladet.no): I går var Petter Solberg helt klar på hva han ønsket seg mest av alt i Rally Tyskland: Regn.

Og grunnen er enkel. Mannen som leder rally-VM sammenlagt, franske Sebastien Loeb, har vært helt overlegen i asfaltrallyene denne sesongen.

Det har han vært i dag også. Etter dagens åtte første etapper leder Citröen-føreren med 1.10,8 på Petter Solberg, som ligger på en 4. plass. Carlos Sainz og Francois Duval ligger henholdsvis 26,5 og 58,5 sekunder bak Loeb på plassene foran nordmannen.

Regnbyger

Ironisk nok er det regnbyger som har skapt mye trøbbel for Petter i dag.

- Dette var vanskelig. På og av med regndekk hele formiddagen. Noen var heldige og slapp regnet, mens andre ikke var fullt så heldige igjen. Det er vanskelig å vurdere hastigheten min under slike forhold, sier Petter Solberg til NTB.

Solberg har plasseringene 4-4-8-3-4-5-4-2 på dagens fartsprøver. En oppmuntring før morgendagen kan være at den siste etappen i dag var Petters beste, da han ble nummer to bare 2,5 sekunder bak Loeb.

Må knappe inn

Etter at Solberg kjørte ut for andre gang denne sesongen i Rally Finland, økte avstanden fram til Loeb til 22 poeng. Det er et hav av poeng i WRC-sirkuset.

Derfor er Solberg helt avhengig av å få fart på Subaruen i Tyskland. Men Loeb er full av selvtillit.

- For en gangs skyld er det ikke et handicap å ligge først i løypa, sier franskmannen til WRC.com. Han har stort sett måket veien i grusrallyene, og fortsatt beholdt sammenlagtledelsen.

- Nå har vi sterke kort på hånden, og lite press på oss.

MÅ LYKKES I TYSKLAND: Petter Solberg har ikke råd til flere feil om han skal ha mulighet til å forsvare fjorårets VM-gull.
PÅ VEI MOT NOE STORT: Sebastien Loeb har en overlegen ledelse i rally-VM.