Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Væske fra morkake skal hjelpe van Persie på beina

Olympiatoppen-lege er skeptisk.

HAR FLYDD TIL SERBIA: Robin van Persie drar til Serbia for å møte en kvinnelig lege han hevder har hjulpet skadde fotballspillere tidligere. Arsenal-spissen antas å være ute i seks uker med en ankelskade, men håper å gjøre skadeperioden kortere. Foto:  REUTERS/Max Rossi
HAR FLYDD TIL SERBIA: Robin van Persie drar til Serbia for å møte en kvinnelig lege han hevder har hjulpet skadde fotballspillere tidligere. Arsenal-spissen antas å være ute i seks uker med en ankelskade, men håper å gjøre skadeperioden kortere. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer

||| (Dagbladet): Robin van Persie er åpenbart villig til å prøve det meste for å bli kvitt sin ankelskade raskest mulig.

Nå har Arsenal-spissen flydd til et rehabiliteringssenter i Serbia - der væske fra en morkake skal bidra til å få ham på beina kjappere enn de seks ukene som er påregnet.

Van Persie at han har fått klarsignal fra Arsenals medisinske apparat, og at det er verdt et forsøk.

- Jeg drar til Balkan for å møte en kvinnelig lege som tidligere har hjulpet Danko Lazovic (serber som spiller i PSV, journ.anm). Hun har ikke sagt så mye om metodene sine, men jeg vet at hun utfører en massasje med bruk av væske fra en morkake, sier han ifølge Daily Telegraph.

Ikke nok å massere

Olympiatoppen-lege Lars Engebretsen, som blant annet har en fortid som landslagslege i fotball, har hørt om senteret i Serbia. Han utelukker at en massasje med morkakevæske i seg selv kan gjøre underverker for van Persies ankel.

Men han ser ikke bort fra at besøket kan ha verdi.

HER BLIR HAN SKADET: Det var etter denne taklingen fra Giorgio Chellini at van Persie skadet sin høyre ankel. Foto: AP Photo/Sandro Perozzi/Files
HER BLIR HAN SKADET: Det var etter denne taklingen fra Giorgio Chellini at van Persie skadet sin høyre ankel. Foto: AP Photo/Sandro Perozzi/Files Vis mer

- Embryonale stamceller, som ligger i navlestrengen og kommer fra morkaken, er de cellene som har størst potensial til å lage forskjellige ting. De kan bygge sener, muskler, brusk og bein. Det er på et forskningsstadie, men jeg er ikke kjent med at de har drevet med den type forskning i Serbia. Det er uansett ikke nok å massere det inn. Det må i så fall være snakk om å gjøre mye mer, sier Engebretsen til Dagbladet.

Undersøkelser av van Persies ankel viser at leddbåndene i ankelen er delvis avrevet.  

- Høres morkakebehandling merkelig ut eller kan det hjelpe?

- Skal jeg si noe fornuftig må jeg vite mer om hva som skal gjøres. Om han har bruskskader i leddet kan det hende en injeksjon av stamceller kan hjelpe, sier Engebretsen.

Vellykket behandling

Og legger til at «en god del fotballspillere» har oppsøkt senteret i Serbia etter kirugiske inngrep.

Ifølge Daily Telegraph har også andre nederlandske landslagsstjerner fått hjelp ved senteret i Beograd tidligere, med hell. Blant annet skal Orlando Engelaar ha vært tilbake på banen mindre enn tre uker etter at han hadde pådratt seg det man trodde var en alvorlig skade.    

EKSPERT: Lege Lars Engebretsen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
EKSPERT: Lege Lars Engebretsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media