- Våget for lite

Liverpools Drillo-taktikk i Barcelona omtales som manager Houlliers mesterplan i engelske aviser. - Hadde jeg holdt med Liverpool, ville jeg sikkert vært veldig fornøyd, sier Drillo til Dagbladet.

- Det var jo et godt resultat. Men rent fotballfaglig skulle jeg ønsket at de hadde våget litt mer da de vant ballen, uten at det hadde gått ut over det defensive. Da Norge var gode, spilte vi som Liverpool onsdag kveld - uten ball. Med en gang vi vant den sendte Olsen folk framover. Og ballen kom etter, den skulle det - presist eller upresist, sier Drillo.

I åtte av ti tilfeller så det teknisk helt jævlig ut.

Da det stemte - som i høytidsstundene - var det vakkert og drepende effektivt.

Hisser til debatt

- For de som er opptatt av fotball og lever med det, er resultatene viktigst, sier Drillo. - Andre sier de vil ha underholdning også. Men da Ståle Stensaas spilte den korte pasningen disse folka vil ha - og Polen gikk opp til 2-0 på Ullevaal - ble han slaktet. Sjøl om han underholdt 40 millioner polakker.

- Norges problemer handler om at vi ikke er solide nok defensivt, sier Drillo. - Og det er ikke bare måten vi spiller på - det er typene også. Og per i dag mangler vi et solid stopperpar, gode sidebacker og en keeper av klasse. Folk med fart og taklingstyrke er en mangel.

Hvilket betyr:

- At landslaget er snudd på hodet siden min tid, sier Drillo. - I dag er vi bedre forspent med angrepspillere enn vi er med forsvarere. Og det er lettere å få resultater med det motsatte. Slik det var før.

De beste må spille

Likevel:

Drillo tror ikke på et generasjonsskifte for fornyelsens skyld. I lille Norge må de beste spille til enhver tid.

- Ser du på typene vi har, ser det ikke lyst ut på kort sikt. Det kan nok hende vi må vente litt før vi kan begynne å klatre skikkelig igjen. For folk som Rune Bratseth og Ronny Johnsen kommer ikke tilbake. Og Henning Berg, som fortsatt er den beste, blir jo ikke bedre.

- Hva ville du gjort?

- Jeg tenker ikke på det - det er ikke mitt ansvar. Og framtid i fotball er veldig vanskelig. Men vi har ikke råd til å kutte ut de etablerte spillerne hvis de er best. En trener må alltid ta ut det beste laget, sier Drillo.