Våget ikke ta ut Frode

Frode Andresen kommer ikke til VM på ski fordi landslagstrener Carl Henning Gran er så usikker på resten av laget at han ikke tør å utelukke Tor Arne Hetland fra stafetten og jaktstarten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Krangler om uttaket

SEISER ALM (Dagbladet): Gran tok ut laget på telefon fra høydetreningsleiren i Seisser Alm. Han er klar over at vrakingen av Frode Andresen har møtt reaksjoner, og hadde forberedt seg med notater da han møtte Dagbladet på Hotell Plaza for å forsvare uttaket sitt.

- Frode har gjentatte ganger vist at han er en veldig god skiskytter og en god langrennsløper. Men han har ennå ikke vist internasjonale langrennsresultater som tilsier at han skal være en medaljekandidat på femmila i VM. Frode har heller ikke prioritert v-cupen i år. Han ble syk da han skulle gå i Nove Mesto, og det hadde vært veldig interessant å se hva han kunne klart der, innleder Gran.

- Ikke anvendelig

Hver nasjon får bare ta ut ti løpere, men Gran kunne tatt ut Frode Andresen i tillegg om han hadde benyttet muligheten til å ta ut Tor Arne Hetland utelukkende som regjerende mester på sprinten.

- Det kunne jeg gjort om jeg hadde vært dønn sikker på at Tor Arne Hetland bare skulle brukes på sprint. Men jeg tør ikke å ta den sjansen med tanke på hva Tor Arne har vist tidligere i år - både i stafetter og på jaktstart, sier Gran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer