NY HØNEFOSS-SJEF: Reidar Vågnes er ny trener i Hønefoss. Mål nummer én for den tidligere Molde-treneren er å holde det nyopprykkede laget i eliteserien. Foto: Tommy Jacobsen / DAGBLADET.
NY HØNEFOSS-SJEF: Reidar Vågnes er ny trener i Hønefoss. Mål nummer én for den tidligere Molde-treneren er å holde det nyopprykkede laget i eliteserien. Foto: Tommy Jacobsen / DAGBLADET.Vis mer

Vågnes er ny Hønefoss-trener

- Bor mye i dette laget.

|||Reidar Vågnes er ansatt som hovedtrener i eliteserieklubben Hønefoss ut året, opplyser klubben.

Hønefoss sparket Ole Bjørn Sundgodt etter en dårlig start på eliteseriesesongen.

Vikartrener Tom Guldbrandsen hadde ikke de rette papirene til å fortsette som trener, så klubben måtte finne en ekstern løsning.

Nå er det klart at tidligere Molde-trener Reidar Vågnes blir hovedtrener. Guldbrandsen, Håkon Wibe og Morten Bakke er også med i trenerteamet.

- Det er en kjempetøff oppgave, men jeg liker godt å jobbe i team og ser dette som en stor og morsomt utfordring, sier Vågnes.

60-åringen var trener for Molde i 2004 og 2005. Han har tidligere også vært ansvarlig for U17-landslaget og kvinnenes U20-landslag.

- Jeg har savnet toppfotballen mye mer enn hva jeg har villet innrømme. Nå gleder jeg meg til å være tilbake på toppnivå, selv om jobben med de yngre spillerne også er veldig givende, sier han.

Vågnes stiller på sin første Hønefoss-trening lørdag, dagen før han leder laget i kamp mot Strømsgodset.

- Jeg var til stede og så Hønefoss slå Brann. Jeg vet at laget har mange gode spillere, det gjelder å få dem til å fungere sammen. Det bor svært mye i dette laget, sier den nye treneren.

Hønefoss ligger på nedrykksplass etter 14 serierunder, med elleve poeng. Opp til Brann på trygg grunn er det to poeng, mens Kongsvinger på kvalikplass er à poeng med Hønefoss.

(NTB)