VAhnvittig!

Ahn Jung-hwan bommet på straffe, men nikket Sør-Korea videre etter 117 minutter. Italia er ute av VM. Kampen minutt for minutt!

- Jeg er veldig, veldig lykkelig. Ikke bare for seieren, men på grunn av måten vi spilte etter en dårlig start, sier trener Guus Hiddink.

Det ble et fotballdrama på Daejeon VM-stadion i dag. Og det ble i hvert fall ikke færre fotballfrelste sørkoreanere av 117 minutter proppfulle av dramatikk.

Allerede før fem minutters spill var det tid for dagens første hjerte-i-halsen-opplevelse for de mange tusen sørkoreanere på stadion og millioner foran TV-skjermen. Sør-Korea fikk straffe.

Men Gianluigi Buffon reddet forsøket fra Ahn Jung-hwan.

Der og da var Ahn hele Sør-Koreas store syndebukk. Men det statusen skulle endre seg i løpet av kampen.

Historisk Vieri

Christian Vieri ga Italia ledelsen med en kraftfull heading etter 17 minutter. Han gjorde dermed sitt fjerde målet i dette VM og det niende totalt. Bare Paolo Rossi og Roberto Baggio har scoret like mange mål for Italia i VM.

Målet var den verst tenkelige starten for nøytrale tilskuere. Og det gikk som de fleste trodde. Italia var mest opptatt av å holde nullen og holde sørkoreanerne unna Buffon.

Det klarte de stort sett helt til det gjensto to minutter av ordinær tid. Da alle regnet med at Vieri hadde gjort som i 1998 - fikset italiensk kvartfinalebillett - landet ballen i beina til Seol Ki-hyeon.

Anderlecht-spilleren fant veien til nettmaskene og skjøt sørkoreanerne til himmels.

Totti utvist

Fotballverden øynet en ny VM-senasjon. Og da Francesco Totti ble utvist 13 minutter ut i første ektraomgang ble ikke jobben akkurat enklere for Italia.

Men Italia fikk sine sjanser. Da Damiano Tommasi kom gjennom alene og ble feilaktig avblåst for offside, føltes verden relativt urettferdig for italienere. Også tidligere i mesterskapet har de hatt dommerne mot seg.

Noen minutter seinere var det slutt for Italia. Punktum i åttendedelsfinalen.

I det 117. spilleminutt steg Ahn Jung-hwan til værs. Han slo Paolo Maldini i lufta og nikket inn turneringas andre Golden goal.

Maldini kunne ikke fått en verre landslagsavskjed.

- Vi slo ut en supermakt i dag, sier en lykkelig Hiddink.

Nå venter Spania i kvartfinalen.

- Jeg er glad for at vi møter Spania, det er et land jeg elsker, sier nederlenderen.

<B>ITALIA-ANGREP: Alessandro Del Piero og Francesco Totti starter mot Sør-Korea.
STRAFFEMISS:</B> Ahn kunne gitt Sør-Korea en drømmeåpning etter fem minutter, men Gianluigi Buffon reddet straffesparket. Foto: SCANPIX/AP
<B>GÅR DET AHN!</B> Ahn Jung-hwan nikket inn 2-1 og avgjorde på golden goal.
<B>UTLIKNING:</B> Seol Ki-hyeon sørget for 1-1 tre minutter før slutt.