Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Våken etter tre år i koma

Abdelhak Nouri har våknet, og er hjemme med familien.

SKADD FOR LIVET: Abdelhak Nouri var bare 20 år gammel da han kollapset i en treningskamp. Video: Rødt Kort. Vis mer

En hel fotballverden satt i sjokk da unge og lovende Abdelhak Nouri, da bare 20 år gammel, kollapset i en treningskamp sommeren 2017.

Ajax-talentet kjempet for livet, og det skulle etterhvert vise seg at han hadde pådratt seg omfattende skader. Unggutten ble lagt i kunstig koma.

Nå, tre år seinere, kommer en gladmelding. Nouri har nå våknet, og har det etter forholdene fint. Det bekrefter broren Abderrahim overfor hollandske Algemeen Dagblad.

- Han sover, spiser og rynker på nesa. Men han er fortsatt veldig avhengig av hjelp, sier Abderrahim.

Kommuniserer

«Appie», som Nouri kalles, har fått flytte hjem i et spesialbygd hus. Broren sier at han kan kommunisere gjennom for eksempel å heve øyenbrynene.

Ifølge Abderrahim ser Appie fotball sammen med familien, og viser fra tid til annen reaksjoner på det som skjer på fotballbanen.

Faren, Mohammed, tror fortsatt på et mirakel.

- Vi må bare ta vare på ham som best vi kan.

Ifølge Algemeen Dagblad er en venn av familien i disse dager aktuell med en bok om Nouri.

Stort talent

Nederlenderen ble innrullet hos Ajax som 7-åring og har blitt sett på som et veldig stort fotballtalent.

Nouri falt plutselig om ute på gressmatta under treningskampen mot tyske Werder Bremen i Østerrike i starten av juli. Ambulanse ble raskt kjørt inn på banen, mens medisinsk personell holdt opp håndklær foran Ajax-spilleren, slik at livreddende tiltak kunne utføres uten skuelystne tilskuere.

Ajax har seinere tatt på seg skylda for at Nouri pådro seg hjerneskader. De mener han ikke fikk adekvat behandling ved kollapsen.

Hele Norges coronakart