Våken og opplagt

KØBENHAVN (Dagbladet): Ståle Solbakken (33) ruslet rundt og pratet med sin nærmeste familie i hele går. - Han har fått enormt med hilsener og blomster og gleder seg over det, sier bror Espen Solbakken.

Det har kommet støtteerklæringer og hilsener fra venner i Grue, Kirkenær, Hamar, Lillestrøm, England og alle de steder hvor Ståle Solbakken har bodd og spilt fotball.

Mange venner

- Vi har brakt alle disse hilsningene fram til Ståle, blant annet fra landslagsledelsen og Drillo. Det er tydelig at han og familien har mange gode venner, sier Espen Solbakken. Han var på besøk i ti timer i går, sammen med andre i den nærmeste familien. I tillegg kom klubbdirektør Flemming Øster-gaard og sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm for å hilse fra spillerne i FC København. Alle melder at tilstanden til Ståle Solbakken blir stadig bedre. Han har ikke vist noen tegn til tilbakeslag.

Ruslet rundt

- Ståle har vært våken hele dagen og ruslet rundt omkring uten å be om støtte fra noen. Han har fått vite at det har skjedd noe alvorlig med hjertet hans og er selvfølgelig blitt skremt av det. Han er i kjempegod fysisk form, men likevel preget av at det bare er litt mer enn to døgn siden han kollapset, forteller Espen Solbakken. De har ikke vekslet noen ord om mulig fotballspill igjen. I utgangspunktet mener familien det ikke vil bli mer idrett på toppnivå for den sterke, norske midtbanespilleren. De vil likevel ikke utelukke det helt.

Vil tilbake

- Han skal gjennomgå mange tester på sykehuset, og det er derfor altfor tidlig å snakke om fotball. Vi vet ennå ikke hva som er årsaken til kollapsen, men kan kanskje håpe på at legene får rett i sin teori om at det har vært en virusinfeksjon. Da vil det være en sjanse av en million for å oppleve det samme en gang til, sier Espen Solbakken. Ståle Solbakkens far, Svein, sier til P4 at sønnen vil tilbake til fotballbanen.

- Ståle er opptatt av å komme tilbake. Dette har vært livet for ham hele tida, og han har følt seg i veldig god form i det siste. Det blir som å miste jobben, sier Svein Solbakken, som er optimist på sønnens vegne.

- Jeg er positivt overrasket over den framgangen han har hatt, sier han.