Vaklet til seier

Diego Forlan ble matchvinner og folkehelt igjen, men overbeviste ikke trener Alex Ferguson om at han kan erstatte Ruud van Nistelrooy og Ole Gunnar Solskjær - som begge satt på tribunen.

Overbeviste gjorde heller ikke David Beckham, som virket rusten ute på «Solskjærs høyrekant» og da både Juan Veron og Phil Neville på den sentrale midtbanen forsvant etter pause, var det et litt heldig United-lag som tok sin åttende strake seier.

Det var Gianfranco Zola som i det 80. minutt serverte United seiersmålet. Han forærte ballen til Beckham, som spilte Forlan fri inne i straffefeltet og kunne sette ballen mellom beina til Carlo Gudicini.

- Slurvete, konstaterte Zola etter kampen.

Forlan burde ha lagt på til 2- 0 da han på overtid skjøt i stolperota og ut etter igjen å ha blitt spilt helt fri av Beckham.

Bunnsolid

Det som gledet Sir Alex mest var det bunnsolide forsvarsspillet. For fjerde gang på rad holdt den samme kvartetten målet rent, og at Michael Silvestre ble kåret til Man of the Match var fortjent nok. Men en feilfri Fabian Barthez og Wes Brown var omtrent like gode, og det bekymrer nok Rio Ferdinand. Han er snart klar etter skade.

- De to midtstopperne var strålende. Jeg synes vi hadde et lite overtak i første omgang, men etter pause satte vi ned tempoet, sa Sir Alex etter kampen.

Han fastslo også at både van Nistelrooy og Ole Gunnar Solskjær er klare til helgas kamp.

Semifinaleplassen i Ligacupen er en ny opplevelse for United-stjernene. Ligacupen har i årevis vært en vits for Sir Alex Ferguson, som seinest i fjor måtte se reservelaget bli rundspilt og tape 4- 0 i første runde av et Arsenal-lag - som heller ikke var overfylt av førstelagsspillere.

Fyrverkeri

Første omgang var i perioder rene fyrverkeriet mellom to glitrende gode lag. «Nye Veron» briljerte med knallharde taklinger og strålende pasninger - en 40 meters landet på beina til Giggs inne i straffefeltet og hans lobb over keeper ble reddet på streken av Mario Melchiot. Men selv om kampen var jevn og sjansene likelig fordelt, var det Chelsea som hadde de farligste mulighetene - ved Enrique de Lucas og en frisparkkanon fra Jimmy Floyd Hasselbaink.

Etter pause så det ut som spillerne på begge lag hadde sovnet, og det gikk 19 minutter før lagene spilte seg til en sjanse. Den var til gjengjeld stor da Frank Lampards skudd for åpent mål ble blokkert av Gary Neville.

Ropte på Roy Keane

Og hjemmepublikummet begynte da også å synge «There's only one Keano» da Chelsea produserte det som var av spill og sjanser. Chelsea har i de seinere åra ofte spilt skjorta av United på Old Trafford. Siden Premier League begynte, har United bare vunnet to hjemmekamper, og forrige sesongs 0- 3 var en av de bitreste pillene å svelge. I går reiste de kjerringa, mot et Chelsea-lag fylt av stjerner som i år skinner med et stabilt lys, ikke bare i glimt mot storlagene.

- Jeg er veldig skuffet. Vi spilte godt og hadde fortjent minst uavgjort, sa ulykkesfuglen Zola.

Det har den lille magikeren rett i. Han var blant de beste på et godt lag, sammen med midtstopperne William Gallas og John Terry.

TUNNELEN: Diego Forlan ydmyker Chelseas italienske målvakt Carlo Cudicini i ligacupen i går. Og det var alt som skulle til.