Våkn opp, Per!

Egil Drillo Olsen og Nils Arne Eggen ønsker jobben som landslagstrenere. De har bare ett problem. Fotballpresidenten sover.

Landslagstrener-farsen fortsetter, og ingen av de lanserte kandidatene klarer å holde munn. Det er bare fotballpresident Per Ravn Omdal og hans trenersøkende firerbande (Karen Espelund, Tore Krogstad og Sondre Kåfjord er de andre medlemmene) som klarer det. Men våre heiteste trenernavn snakker - selvfølgelig gjør de det.De ønsker jo jobben, for pokker.

Konktraktsbundet, i hvilemodus eller pensjonerte - de sørger alle for et visst dagslys i dørsprekken. Og mens Åge Hareide til det kjedsommelige sier at han vil ha jobben uten å si det, og Nils Arne Eggen sitter på La Manga og ber om en røykepause etter at han lanserte seg sjøl og Drillo under en massiv uthalering, har sistnevnte vært og holdt foredrag i Haugesund. Og sjøl om Olsens tanker til næringslivet ikke handler om fotball, så ender de som oftest opp på banen.

Eller som denne gangen - på trenerbenken.

Med betinget verbal suksess.

Sa det han ikke sa

- Jeg sa ikke det du siterer meg på nå, men jeg skjønner at det kan tolkes i den retningen, sier mediekverulanten Drillo til Dagbladet. - Jeg kjenner jo media - jeg vet hvordan dere jobber.

Det Drillo ble tolket til i Haugesund, men som han hevder at han ikke sa, er i kortversjon følgende:

- La Eggen og meg holde på i to år til Åge Hareide er klar. Det der med to trenere er ikke noe problem - det går jo i Sverige. Og vi står ikke langt fra hverandre fotballfaglig - alt det der er en myte. Det eneste problemet jeg ser ved en slik løsning, er at Nils Arne røyker på benken.

- Etter foredraget, som handlet om lagbygging, ble jeg spurt om det forslaget Nils Arne lanserte, sier Drillo forklarende. - I generelle vendinger svarte jeg at vi ikke står langt fra hverandre, og at det kunne vært fint å slå i hjel en myte gjennom et samarbeid. Og jeg tar sjølkritikk på det - jeg skjønner jo at tolkningen ble som den ble.

- Jeg går nemlig ikke rundt og tenker på å bli landslagstrener.

Vil vurdere tilbud

Men Drillo snakker om det. Eller mer korrekt - han svarer når han blir spurt. Og fordi han ikke klarer å la det ligge, akkurat som Åge Hareide og Nils Arne Eggen, men snakker varmt om alt bortsett fra røyking - hvilket vil si to trenere, politisk rød-syn og felles fotballfilosofi, så ruller ballen videre.

Hvis man virkelig IKKE kan tenke seg landslagstrenerjobben, så er det jo bare å si det.

- Det å ha to trenere er ikke noe problem, sier Drillo. - Det er en amerikansk greie det der, at én må være sjef, og det er bare tull. Og Nils Arne er sosialdemokrat, og jeg er sosialist. Det er ikke noe problem der heller.

- Vil du vurdere en eventuell forespørsel?

- Jeg sa i Sportsrevyen søndag at jeg synes det er rart Nils Arne Eggen ikke er kontaktet.

- Men du - vil du vurdere det?

- Hadde NFF fulgt opp Nils Arne med en gang etter at han kom med sin lansering, ville jeg vurdert det. Etter det har jeg ikke tenkt mer på det - akkurat nå virker det veldig fjernt. Men jeg sier ikke at det er uaktuelt og at jeg bare vil avfeie det hvis en forespørsel skulle komme.

- Likevel er det langt fra å vurdere en eventuell forespørsel til å si at jeg vil si ja, sier Drillo.

Få norske kandidater

Dermed er Drillo en spiller i jakten på ny landslagstrener. Akkurat slik Åge Hareide og Nils Arne Eggen er det, og akkurat slik Trond Sollied var det da han ble spurt og lanserte sin NFF-uakseptable dobbeltrolle (klubbtrener i Brügge og trener for Norge) for noen måneder siden. Og flere åpenbare kandidater med norsk pass finnes egentlig ikke.