Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Våkner du med sår hals i morgen så sitter du der med skjegget i postkassa

Sprintdronninga Falla om guttas taktikkeri.

INGEN BREMSING HER: Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen tapetserte sprintpallen i Canmore, til tross for at de ligger på tredje-, fjerde- og femteplass i sammendraget i Ski Tour Canada.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
INGEN BREMSING HER: Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen tapetserte sprintpallen i Canmore, til tross for at de ligger på tredje-, fjerde- og femteplass i sammendraget i Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): Da tour-leder Heidi Weng og storfavoritt Therese Johaug datt ut av kvartfinalene i sprinten i går, åpnet det seg plutselig en mulighet for Astrid Uhrenholdt Jacobsen til å knappe innpå tetduoen. 

Før sprinten i går la Astrid 1.15 bak Heidi, og 1.10 bak Johaug. Ned til Maiken Caspersen Falla på fjerdeplass i sammendraget skilte det 37 sekunder. 

Jacobsen befant seg med andre ord litt i et vakuum mellom de to i front, og kobbelet bak.

Men så kom altså de to fallene i kvartfinalene, samtidig som Astrid selv knep andreplassen på sprinten. Dermed ligger Astrid nå bare 33 sekunder bak Weng og 30 sekunder bak Johaug før fellesstarten med skibytte i morgen. 

- Altså, jeg er jo nærmere, men jeg tror fortsatt de tre siste rennene kommer til å telle mer enn i dag, sier Uhrenholdt Jacobsen beskjedent. 

Vurderte å ta det rolig
Med full klaff på femtenkilometeren i morgen kan hun knipe enda noen sekunder på de to i tet, og da er hun plutselig med i gullkampen for fullt. 

Ulempen, slik Astrid ser det, er at hun gikk fire heat i går, mens både Heidi og Therese slapp unna med to. I tillegg måtte Jacobsen bruke kvelden på premieseremoni nummer to i sentrum av Canmore, før hun kunne krype til køys. 

- Jeg vurderte å ta det easy peasy i finalen selv også, det er tøft å gå fire heat, og er man ikke på pallen så slipper man premieutdelingen nede i sentrum også, sier Astrid, men legger til at Ski Tour Canada er et viktig vindu for å vise fram langrenn i Nord-Amerika, og at det derfor også er viktig at de blir med på festivitasen som arrangeres rundt disse skirennene.

Forstår taktikkeriet
Likevel har hun forståelse for at Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby med vilje holdt seg unna pallen for å slippe den ekstra premieseremonien. 

- Jeg kan godt skjønne det, sier Astrid. 

- Du vurderte det, men gjorde det ikke selv. Hvorfor ikke?

- Fordi jeg hadde så bra ski og fordi Roar (Hjelmeset, landslagstrener) mente det var tullete, smiler hun. 

Vil ikke ha skjegg i postkassa
Heller ikke gårsdagens vinner, Maiken Caspersen Falla skjønner hvorfor de to langrennskongene ikke gikk for fullt i sprintfinalen. 

- Hva skal jeg si om det, da? Jeg kommer i hvert fall til å gå alt jeg kan i alle renn her, for du vet ikke om du våkner opp i morgen med sår hals. Hvis du kan vinne, men går sakte i en finale og våkner opp med sår hals dagen etterpå, så sitter du der litt med skjegget i postkassa, sier en engasjert Falla. 

Maiken var helt suveren i finalen i går og distanserte både Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg. Sprinttriumfen var hennes åttende verdenscupseier i år. Sammenlagt i Ski Tour Canada ligger hun på fjerdeplass, men tar absolutt ingen taktiske hensyn til det når hun går renn. 

- Det er bedre å angre på noe man har gjort enn noe man ikke har gjort, er det ikke det de sier?, spør Falla, før hun blir hentet til den første av premieseremoniene hun skal gjennom i løpet av kvelden.