Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Våkner til slakt

Norge levnes ingen ære i dagens aviser.

(Dagbladet.no): 148 plasser skiller Montenegro og Norge på den resultatbaserte FIFA-rankingen. Med 1-3 med seg hjem i treningsbagen, er ikke norske morgenaviser til å kvesse slakterknivene og gyve løs på våre presumptivt beste menn.

Her er et utdrag av hva landslagsgutta kan forvente seg å lese, om de plukker med seg dagsferskt lesestoff på flyet hjem fra Podgorica i formiddag.

Dagbladet: «Hvor lenge kan denne mannen reise Europa rundt og bli pissa på?»

Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen plukker opp og omskriver et Kjetil Rekdal-sitat fra tiden da Vålerenga gikk fra å seriemesterskap i 2005 til å ligge helt i bunnen av Tippeligaen vårsesongen 2006.

«Skal Norges VM-drømmer bli mer enn et fata morgana 2010 må John Carew overgå seg selv 10 ganger. Minst. Og det gjør han ikke. Uten annet enn ensidige og håpløse langballer pumpet i hans retning er det ikke mer smell i Norges fremste angrepsvåpen enn en liten fis på ei flaske. Og sper du på denne tristessen med defensive skrekkscener og all mlig annen tenkelig elendighet innenfor en tidsramme på 90 minutter, så finner du sannheten om fotballaget Norge per 27. mars 2008.

Det er så dårlig at det er til å grine av.»  lyder Pedersens nådeløse dom over forestillingen i Podgorica.

Aftenposten: «Pinlig parodi» 

«Det sviktet over hele linjen, Intensitet, fart, fysikk og viljen til å vinne, alt som har vært kjennetegnet for norsk landslagsfotball siden 90-tallet, var som blåst bort.

HÅPLØST: Avisene er unisone i sin kritikk av Åge Hareides menn etter kampen mot Montenegro. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
HÅPLØST: Avisene er unisone i sin kritikk av Åge Hareides menn etter kampen mot Montenegro. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Opp i det hele var Englands-proffene verst å bivåne. De går i hvert fall ikke i front. Tar ikke et forventet ansvar, noe heller ikke Martin Andresen gjorde i hjertet av Norges midtbane.» synes Aftenpostens Øyvind Nordli.

Dagsavisen: «Norge latterliggjort igjen»

«Dette har blitt en tung sesongåpning for Åge Hareide. Igjen må han starte en prosess bortforklaring. Faktum er at hans forgjengere Drillo og Nils Johan Semb kan vise til langt bedre resultater på landslaget enn ham.» konkluderer Tor Kise Karlsen i Dagsavisen.

VG: «Gamst og Andresen kan bli vraket»

«På direkte spørsmål bekrefter Hareide at Morten Gamst Pedersen ligger tynt an foran Uruguay-kampen 28.mai. (...) Det elendige Montenegro-tapet fikk heller ikke fjernet Hareides skepsis til at Martin Andresens mange roller vil gå ut over landslagsplassen hans.» skriver VGs Jostein Overvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media