- Våknet aldri igjen

Loddefjord Fotball sørger etter at trenerprofilen Bjørn Mjelva døde helt uventet. - Signaturen til Bjørn var bamseklemmer, skriver klubben.

DYKTIG: Bjørn Mjelva var trener fra 2020 og var kjent som en menneskekjenner og flink trener. Foto: Loddefjord Fotball
DYKTIG: Bjørn Mjelva var trener fra 2020 og var kjent som en menneskekjenner og flink trener. Foto: Loddefjord Fotball Vis mer
Publisert
Annonse

Lørdag 10. juni spilte Manchester City og Inter Champions League-finale. I den anledning ønsket Mjelva trenerapparatet og spillerne på Loddefjord sitt kvinnelag velkommen til grilling og for å se finalen samlet, slik han ofte gjorde.

Søndag, helga etter, spilte Loddefjord damer vårens siste seriekamp mot Stord. Det endte med 6-0-seier, og den 57 år gamle treneren jublet med stort engasjement.

Mandag 19. juni, dagen etter kamp, døde Loddefjord-treneren, 57 år gammel. Det skrev fotballklubben selv på sin Facebook-side 28. juni.

Dødsfallet kom som et stort sjokk for pårørende og samtlige involverte da Mjelva ikke bar på noen spesielle helseproblemer.

Det forteller trenerkollega Jan-Ove Sæbø til Dagbladet.

Sæbø er tydelig preget i telefonen når han forteller om da han først fikk den tunge beskjeden.

- Alt var fryd og gammen etter kampen. Det var kjempestemning på søndagen. Bjørn jublet og danset. Så gikk han hjem, la seg og våknet aldri igjen. Det var en brutal beskjed å få to dager senere.

Mjelvas familie er kjent med Dagbladets omtale. Det var Bergens Tidende som omtalte saken først.

- Bjørns bamseklem

Mjelva var en kjent profil i lokalfotballen i og rundt Bergen, spesielt på damesiden. Han har vært trener kvinnelagene til Fana og Gneist, samt herretrener for Os og sportssjef for damelaget til Arna Bjørnar.

Han var trener for 3. divisjonsklubben siden 2020. Da ble han en del av trenerapparatet i lag med blant annet Sæbø. Kollegaen forteller om hvor viktig Mjelva har vært for laget og klubben.

- Han var en enormt viktig ressurs og hadde veldig god kontroll på damefotballen i Bergen. Han var ikke bare en fotballmann som var genuint interessert i fotball, men også en menneskekjenner som brydde seg om spillerne og menneskene rundt, sier han før han fortsetter:

FRA SEIER TIL SORG: Dette bilde ble tatt like etter 6-0-seieren over Stord dagen før Mjelva omkom. Her står han bakerst til høyre. Trenerkollegaen Sæbø står helt til venstre.
FRA SEIER TIL SORG: Dette bilde ble tatt like etter 6-0-seieren over Stord dagen før Mjelva omkom. Her står han bakerst til høyre. Trenerkollegaen Sæbø står helt til venstre. Vis mer

- Han var inkluderende, bestemt og rund i kantene. Han var et prakteksemplar av en trener på det menneskelige planet. Det var umulig å ikke like Bjørn. Samtidig var det alltid Bjørn som tok den siste praten ti sekunder før kampen startet og fyrte opp spillerne og hele laget.

Loddefjord damer la ut en hyllest på Instagram i ettertid av dødsfallet. Der skriver de om signaturen til Mjelva. Nemlig verdens beste bamseklemmer.

- Bjørns bamseklem ja, humrer Sæbø.

- Han var en røff kar. Enten det var en mann på 1,85 meter eller en kvinne på 1,60, så tok han tak i deg også føyk man til vers.

Minnestund

Trenerkollegaen forteller at han, trenerapparatet og klubben fokuserte på å ta hånd om spillerne.

De samlet spillerne til trening to dager etter Mjelva omkom, og fortalte om dødsfallet - etter familiens ønske. Det var ikke lett og ble ikke den treningen spillerne hadde sett for seg.

Torsdagen samme uke hadde klubben en minnestund for dem som ønsket det.

- Vi fulgte opp alle spillere og pårørende i klubben, og sørget for at alle hadde noen å være med og snakke med, sier Sæbø.

Han er klar på at tomrommet Mjelva etterlater seg er enormt, og at det vil prege alle involverte.

- Ingen klarer å erstatte ham. Likevel må vi ta vare på det han sto for, og det er spillerne opptatt av.

SOSIAL MANN: Mjelva var en person som inviterte på quiz, grilling og liknende eventer. Han var opptatt av at det var miljø som skapte resultat, og ikke motsatt. Foto: Jan-Ove Sæbø
SOSIAL MANN: Mjelva var en person som inviterte på quiz, grilling og liknende eventer. Han var opptatt av at det var miljø som skapte resultat, og ikke motsatt. Foto: Jan-Ove Sæbø Vis mer

Nå går Loddefjord sitt kvinnelag inn i sommerferie. Loddefjord-treneren er spent på hvordan jentene og alle i klubben reagerer når de igjen møtes fram mot høstsesongen.

- Jeg håper at vi kan komme sterkere tilbake sammen.

Sæbø meddeler at laget satser på å ha en markering fram mot første seriekamp etter sommeren 20. august mot Fyllingsdalen 2.

Bisettelsen finner sted førstkommende torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer