UHYGGELIG OPPLEVELSE: Alexandra Nord står fram for å hjelpe andre. - Det er utrolig viktig at kvinner holder sammen, sier hun. Foto: Tomas Kvarnkullen / Expressen
UHYGGELIG OPPLEVELSE: Alexandra Nord står fram for å hjelpe andre. - Det er utrolig viktig at kvinner holder sammen, sier hun. Foto: Tomas Kvarnkullen / ExpressenVis mer

Alexandra Nord skammet seg

Våknet avkledd ved siden av berømt fotballspiller: - Kona hans var høygravid

Advarer andre kvinner: - Utrolig viktig at vi holder sammen.

(Dagbladet): Høsten 2012 flyttet den svenske fotballspilleren Alexandra Nord (25) til London. Der begynte hun å gå på populære nattklubber. Et av besøkene fikk dramatiske konsekvenser for den nåværende Queens Park Rangers-spilleren.

- Han hadde deler av sin kropp der den ikke skulle være, sier hun om møtet med en av Premier Leagues aller største stjerner.

Nord forteller at hun umiddelbart skammet seg over at hun hadde blitt seksuelt utnyttet. Men i kjølvannet av at den amerikanske filmprodusenten Harvey Weinstein (65) er blitt tatt med buksene nede - det samme er flere andre menn - ønsker hun å fortelle sin historie.

Sjekket opp

I bloggen sin – som er utgangspunktet for et intervju Expressen publiserer i dag – forteller Nord at hun ble sjekket opp på nattklubben China White. Og det var ikke av hvem som helst: Han var fotballspiller og verdensstjerne.

- Jeg var ikke tiltrukket av ham overhodet. Likevel klarte han å overtale meg og min venn til å komme over til bordet for en drink. Han presenterte seg, det sa meg ikke så mye. Så begynte han å google seg selv, skriver Alexandra.

SKAMMET SEG: - Jeg var ikke tiltrukket av ham overhodet, forteller Alexandra Nord. Foto: Tomas Kvarnkullen / Expressen
SKAMMET SEG: - Jeg var ikke tiltrukket av ham overhodet, forteller Alexandra Nord. Foto: Tomas Kvarnkullen / Expressen Vis mer

Men verken hun eller venninna trivdes i selskapet til den høyprofilerte spilleren og kompisene hans. De sa at de skulle på toalettet, men dro hjem.

- Som 20-åring og ny i London var jeg ganske usikker. Det er klart det var litt spennende. Han var et stort navn, så det var kult med oppmerksomheten. Men det betydde ikke at jeg ville noe mer, forteller Alexandra til Expressen.

Lamborghini

De to møttes flere kvelder – skriver avisa – uten at det skjedde noe. Men en kveld hun skulle hjem, traff hun fotballspilleren som hadde parkert sin Lamborghini på gata utenfor.

Ifølge Alexandra ville han kjøpe nattmat til henne. Så skal han ha mast om at de skulle dra på hotell sammen. I bloggen skriver hun:

- Vi drar til et hotell som heter The Rembrandt Hotel som ligger i South Kensington. Jeg husker at jeg sitter på en stol i lobbyen og han (fotballspilleren) spør om ID-kortet. Jeg tenker at det er fordi jeg skal få mitt eget rom. Om jeg husker riktig, tar han fram en stor bunke med sedler og betaler kontant.

De to havner likevel på samme rom, ifølge Alexandra. Hun har drukket en del alkohol og er tydelig på at de to ikke skal ha sex. Men i bloggen skriver hun:

- Jeg våkner tidlig på morgenen av at jeg ikke har noen klær på nedre deler av kroppen. Da jeg sovnet, hadde jeg strømpebukser og truser på meg. Det er jeg hundre prosent sikker på. Han hadde deler av kroppen sin der den ikke skulle være. Min første reaksjon var sinne, så skammet jeg meg over situasjonen. Jeg hadde tross alt forsøkt å bli kvitt denne fyren flere ganger tidligere.

Dusjet

Etterpå dro hun hjem og dusjet lenge. Hun følte seg dårlig – men fortalte ikke til noen hva som hadde skjedd.

- Ingen ville trodd på meg. Jeg følte meg virkelig som et offer, sier hun til Expressen. Det som også sjokkerer henne er at spilleren angivelig ba manageren ringe henne og be henne om ikke å fortelle noe.

- Etterpå har jeg til og med fått vite at han hadde en høygravid kone. Hvor sykt kan det bli?

Viktig budskap

Med bloggen ønsker Alexandra Nord å få fram budskapet om at kvinner eier retten til sin egen kropp.

- Det er utrolig viktig at kvinner holder sammen. Hvis vi ikke støtter hverandre, hvordan skal vi kunne forandre samfunnet?

Til Expressen forteller hun at hun ikke anmeldte spilleren fordi hun var 20 år og ikke hadde anelse om hva hun skulle gjøre.

Mange veninner har vært i samme situasjon. Og om hun skulle treffe fotballspilleren igjen?

- For det første tror jeg ikke at han husker det. Han har nok truffet mange kvinner etter dette. Skulle jeg minnet ham på det, hadde han nok fått en klump i magen.