Våknet med Solskjær

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester U- Everton 3- 0. Manchester United stanget mot Evertons forsvarsmur. Først da Ole Gunnar Solskjær entret banen, løsnet det med tre scoringer de siste fem minuttene.

Solskjær kom på banen etter snaue timen. Med nordmannen på banen kunne Paul Scholes droppe ned i sin mer vante midtbanerolle, dermed kom også sjansene - i hopetall. I løpet av fem hektiske sluttminutter scoret hjemmelaget tre ganger. Ryan Giggs fant Paul Scholes i returrommet for det første, Ole Gunnar Solskjær fikset straffesparket som ledet til det andre, mens Scholes avsluttet kanonaden med en suser i krysset på overtid.

- Sikker på seier

- Jeg var hele tida sikker på at vi skulle score. Selv da det sto 0-0 med fem minutter igjen, var jeg trygg på det, sier Solskjær til NTB.

- Vi sløste for mye med sjansene. Da vi først kom i front, viste vi oss som et helt annet lag, sier sir Alex Ferguson til klubbens egen tv-kanal.

Fram til da hadde Everton forsvart seg med både kløkt og innsats. De snørte igjen sekken på midtbanen, kontret bare ved helt opplagte sjanser, men hadde til slutt ikke krefter til å stå imot hjemmelagets sluttoffensiv.

- Vi måtte prestere vårt aller beste for å vinne denne kampen. Spillerne jobbet knallhardt, og fikk til slutt lønn for strevet, sier Ferguson.

Uniteds skotske manager roste før kampen Ole Gunnar Solskjær for å være den mest profesjonelle spilleren han noen gang har arbeidet med. Likevel startet nordmannen på benken i går, mens Ruud van Nistelrooy og Paul Scholes spilte på topp. Som så mange ganger før var det trekket lite vellykket. Først da Scholes ble flyttet tilbake på midtbanen ble det fart i hjemmelagets angrepsspill.

- Kampen åpnet seg opp mot slutten, dermed fikk vi mer rom. Det er ingen som er bedre til å sette sjansene fra midtbanen enn Paul Scholes, sier Ferguson. Kanskje litt rart at Scholes da ikke blir foretrukket i den posisjonen?

- Det er helt greit for meg å starte noen kamper på benken, sier Solskjær.

Everton-skryt

Everton kom til Old Trafford med en forferdelig statistikk mot United. Ikke siden Paul Rideout scoret seiersmålet i FA-cupfinalen i 1995, har det blitt seier mot de røde djevlene. I går var de nærmere enn på veldig lenge, for selv om sluttresultatet 3- 0 ser overbevisende ut, kunne poengene fort vekk ha blitt med hjem til Liverpool dersom supertalentet Wayne Rooney hadde truffet bedre, da han stormet gjennom vertenes forsvar på stillingen 0- 0 åtte minutter før slutt.

- Dette er det beste Everton-laget som har vært her på mange sesonger. De gjorde det vanskelig for oss, men vi forsvarte oss meget godt. Ikke bare den bakre fireren, men hele laget, sier Ferguson.

Og til slutt fikk United seieren de måtte ha.

- Den var viktig for å henge med Arsenal i teten, sier Solskjær.

DOBBEL SCHOLES: Paul Scholes scoret kampens første mål, og avsluttet med en kanon i krysset på overtid. Her er Manchester United-helten i duell med Evertons Li Tie.