KIDNAPPET: Den profesjonelle syklisten Nathalie Birli (27) ble bortført tirsdag. Hun forteller nå om marerittet. Foto: Instagram / Nathalie Birli
KIDNAPPET: Den profesjonelle syklisten Nathalie Birli (27) ble bortført tirsdag. Hun forteller nå om marerittet. Foto: Instagram / Nathalie Birli Vis mer

Nathalie Birli forsøkt kvalt og druknet:

Våknet naken bundet til en stol

Syklisten Nathalie Birli opplevde sitt livs mareritt på treningstur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Proffyklisten Nathalie Birli opplevde marerittet da hun var ute på en treningstur på tirsdag.

Sveitseren syklet langs landeveien i Graz i Østerrike da en mann kjørte på henne med bilen sin. Mannen, som skal være psykisk syk, skal deretter ha overfalt Birli og kidnappet henne. Han bortførte 27-åringen til et avsidesliggende hus og truet henne med kniv, før han bandt henne fast med gaffateip, skriver Kronen Zeitung.

- Plutselig kjørte en rød bil på meg. Jeg falt og brakk armen. En mann kom ut, slo meg i hodet med en stokk, teipet meg fast og førte meg inn i bilen. Jeg svimet av, og da jeg våknet var jeg naken og bundet fast til en stol, forteller Birli til avisa.

- Full av hat

Hun beskriver opplevelsen som grusom, og syklisten ble sittende skrekkslagen i fangenskap i mange timer. Det var først seint på kvelden at hun klarte å overtale mannen til å slippe henne fri og kjøre henne tilbake til hjemmet sitt.

Men i løpet av timene i fangenskap, måtte Birli gjennom en rekke prøvelser.

- Han var full av hat. Han satte bind for øynene på meg, og tvang meg til å drikke vin og schnapps. Han hadde en kniv i hånda. Plutselig blokkerte han munnen og nesa mi, og ville kvele meg. Han slapp meg, men tvang meg deretter ned i et badekar og sa at han ville drukne meg, sier hun til Kronen Zeitung.

Påkjørselen skal ha skjedd rundt kl. 17 tirsdag ettermiddag. Kjæresten til Birli varslet umiddelbart politiet, men det var først like før midnatt at hun fikk returnere hjem.

Løsningen: Skryte av orkideer

Birli ble fraktet til sykehuset i Graz, og fra sykesenga takker hun alle som bidro i søket etter henne.

- Tusen takk til alle som lette etter meg i går, men det var umulig å finne meg. Han tok meg med til et lite hus ved en avsidesliggende vei - akkurat som i en dårlig film. Takk Gud for at jeg klarte å komme meg ut på egen hånd, skriver Birli i en melding fra sykehuset.

Ifølge Kronen Zeitung er den mistenkte mannen en kjenning av politiet, og ved hjelp av informasjon fra Birlis sykkeldata klarte de å finne ham. Gjerningsmannen (33) ble pågrepet kl. 3 samme natt.

Han har foreløpig ikke vært i avhør.

- Gjennombruddet kom da jeg så alle orkideene han hadde i huset. Jeg skrøt av dem og plutselig begynte han å være snill mot meg. Han var gartner. Deretter fortalte han at han hadde hatt et tøft liv, sier hun.

- Jeg foreslo at vi kunne kalle det en ulykke om han slapp meg fri. Jeg fikk kle på meg og han gikk med meg til døra. Jeg gikk rett inn i huset da jeg kom hjem og ringte kjæresten min.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer