André Sødlund

- Vaksinen reddet nesten livet mitt

Våren 2016 var fotballspiller André Sødlund (24) i storform, men så forsvant all energien hans. Redningen ble en vaksine.

PROBLEMATISK: Allergien har preget karrieren til André Sødlund, men nå kan han fokusere på fotballen igjen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB
PROBLEMATISK: Allergien har preget karrieren til André Sødlund, men nå kan han fokusere på fotballen igjen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen visste hva som feilet Sandefjord-spiller André Sødlund. Han gikk fra å storspille til å være helt energiløs. Nå forteller han om ei tid da han nærmest følte seg bakfull hele tiden.

- Det var veldig rart. Plutselig hadde jeg ikke noe overskudd og energien forsvant helt, sier Sødlund til Dagbladet.

Da hans daværende trener Lars Bohinen spurte hva som var galt, hadde han ikke et godt svar å gi til treneren sin.

- Jeg lurte på hva som plutselig hadde skjedd med meg.

- Kom ut av det blå

Etter en stund mistenkte klubblegen at det kunne være snakk om gresspollen-allergi, og etter å ha gjennomført en test, viste det seg at han hadde ekstrem pollenallergi.

- Vi trener på gress hver eneste dag, så det var veldig problematisk. Jeg har aldri slitt med allergi tidligere, men det kom helt ut av det blå, sier den tidligere Odd-spilleren.

24-åringen har slitt stort med allergi, noe som i stor grad har påvirket fotballkarrieren hans.

- Det er en større belastning enn folk tror. Det tærer ekstremt på energien, og det kan nærmest føles ut som om man har vært en skikkelig tur på fylla, sier 24-åringen og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.