Vakte oppsikt med skovalget

Aston Villa-kaptein Jack Grealish mener fotballskoene bringer lykke.

SLITTE SKO: Aston Villas Jack Grealish stilte opp med disse skoene i playoff-finalen. Foto: Reuters/Tony O'Brien/NTB Scanpix
SLITTE SKO: Aston Villas Jack Grealish stilte opp med disse skoene i playoff-finalen. Foto: Reuters/Tony O'Brien/NTB ScanpixVis mer

Aston Villa er tilbake i det gode selskap etter å ha slått Derby 2-1 i playoff-finalen til Premier League.

En som mange mener vil sette farge på den engelske toppdivisjonen neste sesong, er Aston Villa-kaptein Jack Grealish, som vakte oppsikt med valget av sko i finalen.

I ei tid da fotballspillere gjerne løper rundt med spesiallagede sko, som skiftes ut støtt og stadig, valgte Grealish et skopar som tydelig har vært brukt mange ganger.

De slitte skoene vakte oppsikt i sosiale medier underveis i kampen. Etterpå forklarte 23-åringen valget sitt slik til Sky Sports:

- Vel, jeg kom tilbake fra skade og de var flunkende nye, og så scoret jeg et par mål, og fikk en del målgivende pasninger. Jeg tenkte at dette var mine lykkesko, så jeg måtte beholde dem.

- Betyr alt

Om skoene gjorde nytten vites ikke, men Aston Villa sto iallfall igjen som vinner etter scoringer at Anwar El Ghazi og John McGinn.

Dermed er Aston Villa tilbake i Premier League etter at klubben rykket ned til Championship i 2016.

- Jeg er tom for ord, det er jeg virkelig. Jeg klarer ikke å forklare deg hvor lykkelig jeg er. Det betyr alt, vi vet hvor denne klubben hører til, sier Grealish om det å være tilbake i Premier League for første gang på tre sesonger.

Han har flere ganger vært linket bort fra klubben, og hovedpersonen selv trodde han ville skifte arbeidsgiver før sesongen. I stedet ble det opprykk med klubben han har spilt i siden 2012.

KUNNE FEIRE: Jack Grealish og resten av Aston Villa-laget. Foto: James Wilson/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
KUNNE FEIRE: Jack Grealish og resten av Aston Villa-laget. Foto: James Wilson/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Kuttet seg

Etter at seieren var sikret, klarte Grealish kunststykket å kutte seg til blods under feiringen, da kanten på playoff-trofeet traff ham over øyet.

KUTT: Jack Grealish kuttet seg over det venstre øyet. Foto: Dennis Goodwin/ProSports/REX
KUTT: Jack Grealish kuttet seg over det venstre øyet. Foto: Dennis Goodwin/ProSports/REX Vis mer

- Det er typisk Jack. Den er ganske tung for å være ærlig. Han må ha det bra, for han sa nettopp at han elsket meg. Det er mer som et papirkutt. Ingen behandling, sier lagkamerat James Chester til Sky Sports etter kampen.

- Chester ga meg et lite dytt og pokalen traff øyenbrynet mitt slik at jeg fikk et kutt. Det kommer ikke til å se bra ut under feiringen i kveld, sier Grealish.

Feiret gjorde også John Carew, som du kan lese mer om her: