Vaktene skjenket seg på brennevin da RBK tapte mot Aris

- Et sikkerhetsopplegg som ikke var til stede, sier RBKs arrangementssjef.

KAOTISK: Det var litt av et lurveleven som ventet Nils Arne Eggen (tv) og Rosenborg da de gjestet Thessaloniki i går kveld.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO /Sakis Mitrolidis
KAOTISK: Det var litt av et lurveleven som ventet Nils Arne Eggen (tv) og Rosenborg da de gjestet Thessaloniki i går kveld.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO /Sakis MitrolidisVis mer

(Dagbladet): Rosenborg ble møtt med en alt annet enn hjertelig velkomst da de gjestet Aris i Thessaloniki til gårsdagens avsluttende gruppespillskamp i Europa League, som endte med 2-0 seier og avansement for grekernebekostning av tittelforsvarer Atlético Madrid.

Nils Arne Eggen, som hadde sin siste kveld på jobb som fotballtrener, var blant dem som fikk føle på den tidvis ufine oppførselen til de greske supporterne, og opplevde blant annet å bli spyttet på og få gjenstander kastet etter seg på sidelinja.

Og det var ikke bare Aris-fansen som opptrådte kritikkverdig. Enkelte vakter, hvis stillingsinstruks tilsier at de skal ivareta sikkerheten på stadion, syntes åpenbart det var viktigere å hygge seg med «nogot attåt» enn å følge med på hva som foregikk rundt dem, skriver tv2sporten.no.

Videobilder fra TV 2 viser nemlig nokså indiskré deling av flasker med alkoholholdig fluidum, som topper Rosenborgs opplevelse av et ganske truende kamparrangement.

- Dette handler om et sikkerhetsopplegg som ikke var til stede. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis vi hadde slått ut Aris med seier, sier Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til TV 2 Sporten.

- Folk sto i alle trappeoppganger. Det ble spyttet og kastet gjenstander på Nils Arne Eggen, og da han skulle på pressekonferanse måtte han gå gjennom samme publikum, fortsetter hun.

Roseborgs styreleder Terje Svendsen reagerer også på manglende sikkerhetstiltak.

- Bildene av vaktene som drikker alkohol er ikke bra. Det finnes et regelverk alle klubber skal forholde seg til. Under denne kampen var det flere ting som ikke var etter regelverket. De fyrte også opp fyrverkeri i forkant, sier Svendsen til TV 2 Sporten.

Styrelederen sier at Rosenborg nå vil bruke den nærmeste tida på å vurdere om de vil foreta seg noe overfor Uefa som turneringsarrangør.

INDISKRÉ: Sikkerhetsvaktene på stadion til Aris virket ikke veldig opptatt av å skjule konsumering av brennevin under kamp.Skjermdump: TV 2 Sporten
INDISKRÉ: Sikkerhetsvaktene på stadion til Aris virket ikke veldig opptatt av å skjule konsumering av brennevin under kamp.Skjermdump: TV 2 Sporten Vis mer