Val Gardena: Et forsøk i tåkeheimen

Tåka kom, gikk og kom tilbake igjen. I perioder var tåkehavet tykt som havregrynsgraut i utfortraseen i Val Gardena i dag, men arrangørene og lederne i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ville på død og liv forsøke å kjøre dagens utforrenn. Etter nærmere fire timer måtte de kaste inn håndkleet.

Den opprinnelige starten ble først utsatt halvannen time. Deretter sendte man utfor sju prøvekjørere. Været bedret seg midlertidig og rennet startet omsider, men etter at østerrikeren Patrick Ortlieb, med start nummer ni, hadde kommet halvveis ned mot mål, ble rennet stoppet igjen.

Etter Ortlieb sendte arrangørene ytterligere fire løpere utfor, men så var det definitivt stopp.

Kjetil André Aamodt hadde startnummer 28 og Lasse Kjus nummer 30, så de var ikke i nærheten av å bli sendt utfor.

Problemer

Arrangørene av den alpine verdenscupen har store problemer. Etter avlyste renn både i Whistler Mountain, Val d'Isere og nå i Val Gardena går det på interessen løs.

I tillegg er værmeldingene for morgendagen i Val Gardena lite oppløftende. FIS har i samarbeid med arrangørene bestemt at det skal kjøres to renn med start kl. 10.30 og 13.00 lørdag. Dersom det blir vanskelig, er kriseplanen å kjøre en såkalt sprintutfor med start mye lenger nede i traseen.

Etter Val Gardena står storslalåm i Alta Badia og slalåm i Madonna di Campiglio på programmet. Ingen av de rennene er i faresonen, men så er man da heller ikke så avhngige av været for å få avviklet renn i de tekniske disiplinene.

(NTB)