Valen drar til VM

Nok en helomvending: Anita Valen blåser i dopinganken og reiser til VM.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) lar nåde gå for rett og åpner VM-døren for Anita Valen. Svaret tikket inn til Norges Cykleforbund bare minutter etter at Valen fikk den nedslående nyheten om at Antidoping Norge anker frifinnelsen av henne.

- Nå orker jeg bare ikke mer. Jeg drar ut og kjøper de siste tingene jeg skal ha med til Canada, så kjører jeg til Oslo og setter meg på flyet klokka 08.45 fredag morgen. Jeg kan ikke sitte her hjemme og se at vinden blåser i alle retninger. Jeg reiser og får heller få et startforbud der borte, sa Valen til NTB.

Fram og tilbake

UCI betrakter koffein som et svakt middel som vil bli tatt ut av forbudslisten fra 1. januar neste år. UCI mener også at dopingsaken mot Valen normalt sett burde vært ferdigbehandlet i sommer, og dermed får det ingen betydning for deres syn at Antidoping Norge har anket saken.

- Dette er en gledelig melding for norsk sykkelsport. Anita Valen sitter på flyet til Canada fredag morgen, slår sportslig administrator Heikki Dahle i sykkelforbundet fast.

Valen fikk sjokkbeskjeden om at hun ikke får sykle VM neste uke etter en treningstur i ettermiddag. Like etterpå kom enda en kontrabeskjed - denne gangen en gledelig sådan - fra sykkelforbundet om UCIs helomvending.

Helsvart

I formiddag ble det klart at Antidoping Norge anker domsutvalgets frifinnelse. Påtalenemnda la ned påstand om utestengelse fra trening og konkurranser i tre måneder, men ikke ut over 1. januar 2004. Da så det helsvart ut for VM-starten til den norske favoritten.

- Det finnes nesten ikke ord for hva jeg føler. Det er ikke sinne, men en utrolig skuffelse. Jeg er skuffet over dem som anket saken og føler meg herset med som menneske. Jeg blir sparket og kastet i alle retninger som en fotball. Denne saken begynner å få andre dimensjoner, og jeg mistenker sterkt at det er noe personlig oppi det hele. Jeg er kanskje litt utenom det vanlige og ikke en vanlig idrettsutøver, forteller Valen til NTB.

Nå reiser hun til Canada uansett.

- Jeg trenger noen dager på å komme inn i en døgnrytme og satser alt på ett kort. Jeg orker bare ikke mer, sier hun.

(NTB)

FRAM OG TILBAKE: Etter mange helomvendinger velger Anita Valen å reise til VM i Canada og håper å få starte.