Valen: Min beste sesong noen sinne

I dag vant Anita Valen NM-fellestarten i sykling for kvinner i Larvik. Hun fikk ingen konkurranse om seieren. Den dobbelte NM-vinneren mener årets sesong er hennes beste noen sinne.

Med søndagens seier på fellestarten er Valen, som sykler for Grenland SK og Vlaanderen-Capri Sonne, dobbelt norsk mester. Torsdag vant hun temporittet. Hun er i en klasse for seg på sykkelsete.

– Jeg hadde bestemt meg for at dette skulle bli ett hardt løp. Jeg merket at jeg hadde en enorm kjørestyrke. Jeg har vært i kjempeform under hele NM og søndag hadde jeg masse krefter og styrke igjen da jeg passerte målstreken, sier Anita Valen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fellestarten over 80 kilometer for kvinner ble aldri spennende. De tre siste rundene kjørte Valen aleine. I mål var hun nesten ti minutter foran Linn Torp fra Eidsvoll FK som endte på andreplass. Bronsemedaljen gikk til Hege Linn Eie fra Flekkefjord SK.

– Jeg hadde masse å kjøre på og fikk sykle aleine de siste tre rundene. Jeg hadde jo kanskje et psykisk overtak på konkurrentene. Men jeg kjører bedre i år enn jeg har gjort noen sinne. Men jeg skal jobbe for at det skal bli bedre. Men akkurat nå er jeg i kjempeform og stinn av styrke og trening, sier den nybakte norgesmesteren.

(ANB)