Valencia beholdt serieledelsen

Valencia holder koken.

Valencias gode sesongstart fortsetter. David Villa sikret 1-1 og fortsatt tabelltopp i møtet med Valladolid.

Valencia opplevde en forferdelig fjorårssesong og så lenge ut til å rykke ned. Årets sesong er langt mer positiv. Etter åtte serierunder topper Valencia La Liga.

Søndag ble det bare uavgjort borte mot Valladolid. Vertene tok ledelsen da Javier Camunas ordnet 1-0 med høyrefoten. Men gjestene fra Valencia hadde ett ess i ermet.

David Villa har spilt fantastisk i høst. Oppturen begynte med EM-seier i sommer, og siden har spanieren vært i storslag. Søndag scoret han igjen, etter å ha plukket opp en retur fra Asier Riesgo i Valladolid-målet.

Villa topper toppscorerlistene i Spania sammen med Barcelonas Samuel Etoo. Måltyvene har scoret ni mål hver så langt i år.

Villarreal kjemper om nok en topplass i spansk fotball i år. Søndag inviterte laget Atlético Madrid til målfest. De to rivalene leverte fantastisk fotball og delte broderlig nok poengene med 4-4.

Real Madrid innehar tredjeplassen, med samme poengsum som Barcelona på annenplass. Søndag kjempet Real seg til 3-2-seier hjemme mot Athletic Bilbao.

Real gikk opp i en tidlig 2-0-ledelse takket være mål av Wesley Sneijder og Gonzalo Higuain. Men gjestene kjempet seg tilbake og sikret 2-2 til pause.

MÅL: Her gjør David Villa mål for Valencia, og dermed bidrar han til at det spanske laget beholder ledelsen i den hjemlige toppserien. Foto: MARCELO DEL POZO/REUTERS/SCANPIX
MÅL: Her gjør David Villa mål for Valencia, og dermed bidrar han til at det spanske laget beholder ledelsen i den hjemlige toppserien. Foto: MARCELO DEL POZO/REUTERS/SCANPIX Vis mer

I annen omgang sikret imidlertid Real seieren. Higuain ble matchvinner midtveis i omgangen. Både Real og Athletic hadde flere sjanser til å score mer i annen omgang, men det endte med 3-2-seier til hovedstadslaget.

(NTB)

Valencia beholdt serieledelsen