Valencia eller norsk 2. divisjon

BELLINZONA (Dagbladet): Sveits U21- Norge U21 2- 1. John Carew sier han ikke tør tenke på hvor mye penger han kommer til å tjene i Valencia. Han tør ikke tenke på Rune Lange heller. For hvis RBK kjøper TIL-spissen før seriestart, tvinges Carew til spansk toppfotball på direkten. Alternativet er nemlig norsk 2. divisjon.

U21-trener og Rosenborgs utviklingssjef Bjørn Hansen bekrefter Carews mulige framtidsproblem overfor Dagbladet. Det er jo en kjensgjerning at RBK ønsker Rune Lange til Lerkendal så fort som mulig.

Og hvis så skjer spiller Lange - og ikke John Carew - for Rosenborg i seriestarten.

- Hvis Rune Lange kommer, er det naturlig at han går rett inn på laget, sier Hansen.

I Spania ble overgangsvinduet for denne sesongen stengt i januar. Valencia har sørget for å få Carew-dispensasjon og vil gjerne ha ham nedover til serieinnspurten. Men Store-John ønsker det trygge og vil spille seg inn i EM-troppen fra Lerkendal.

Er han sta nok på det, kan det hende han må gjøre det i norsk 2. divisjon.

- Det kan være bra for John å spille for Rosenborgs reservelag - han kan ha godt av det, sier Bjørn Hansen. - Det John trenger nå er nemlig ro for å finne tilbake til det han kan.

- Jeg håper ikke min gode venn Rune Lange kommer til Rosenborg før jeg drar til sommeren, sier Carew. - Jeg har nemlig ikke så lyst til å reise nedover til serieinnspurten i Spania. For det vil være bedre for meg å starte der nede på en helt ny sesong.

Og:

- Etter det jeg har forstått på Nils (Arne Eggen), får jeg spilletid i Rosenborg.

- Sjøl med Rune Lange på plass?

- Jeg håper det. Men de må nok bruke ham også, sier Carew.

Merket av kjøret

I gårsdagens U21-kamp spilte John Carew støttepasninger i lykkeland. Etter ønske fra Nils Johan Semb var han høyrekant uten suksess før pause. Etterpå var han spiss og like lykkelig.

- Det skulle bare mangle at John ikke er preget av det han har vært gjennom, sier Bjørn Hansen. - For meg ville det vært mye rarere om han ikke hadde vært det.

På denne måten unnskyldes John Carews bleke innsats i går kveld. Etter ei natt med Valencia i hodet og dynene - og på et U-lag som pr. dato mangler det meste - var han ikke i nærheten av - ja, nettopp, John Carew. Og det er ikke stygt ment når jeg påstår at han må ha telt penger istedenfor sauer i sitt forsøk på å få sove natt til i går. Det så nemlig sånn ut.

- Ja, men det er slutt med det, sier Bjørn Hansen. - Nå er heldigvis pengene i banken.

Ufattelig lønn

- Jeg har tenkt på det som har skjedd de siste 24 timene, sier Store-John. - Jeg kan ikke legge skjul på det. Og at pengene er viktig - klart det.

- Både for meg og familien er lønna viktig.

- Men ufattelig når man snakker om over 15 millioner kroner i året pluss 10 prosent av overgangssummen?

- Det blir for dumt hvis jeg skal prøve å skjønne hvor mye jeg kommer til å tjene i løpet av de neste årene. Det går ikke, det og derfor må jeg legge bort pengene. Og det regner jeg med at jeg klarer nå som dette helt sikkert vil roe seg.

- Etter så mye usikkerhet og spekulasjoner må fokus tilbake på fotballen.

Drømte seg til Spania

John Carew vraket drømmen om Dortmund til fordel for Valencia da han så Barcelona mot Deportivo la Coruna på Nou Camp for 10 dager siden. På fjerde avsats - omtrent som i himmelen over gresset på den mektige arenaen - ble han helfrelst.

- Jeg frøs på ryggen og så for meg den dagen da jeg kanskje sjøl kunne løpe ut for et fullsatt Nou Camp, sier Store-John.

EM-PS! Nils Johan Semb sier at John Carew fortsatt er meget aktuell for EM-troppen. - At han ikke kom med i A-troppen denne gangen, har ingen ting å gjøre med at jeg synes han har spilt dårlig for Rosenborg. John har vært godkjent, sier Semb.