Valencia er spanske mestere

Real Madrid er ikke best lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valencia er spansk seriemester i fotball for sjette gang. Laget benyttet sin første matchball ved å slå Sevilla 2-0 på bortebane søndag.

Etter at både Real Madrid og Barcelona tapte lørdag, trengte Valencia bare to poeng på sine tre siste kamper for å ta sin annen serietittel på tre år. Vicente sendte laget i en tidlig ledelse i den vanskelige bortekampen mot Sevilla, og Ruben Baraja satte punktum rett før slutt.

To serierunder før slutt er Valencia sju poeng foran Real Madrid, som ødela sine sjanser med fire tap på de fem siste kampene.

3000 tilreisende Valencia-tilhengere blant 43.000 tilskuere fikk en fin kveld i Sevilla. Allerede i det 12. minutt var laget deres i ledelse.

Xisco ble spilt fram på venstresiden av Amedeo Carboni, og hælsparket ballen til Vicente. Vinten lurte av Javi Navarro og sendte ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Sevilla presset i jakten på utligning, men Baraja fjernet all tvil med sin scoring.

Valencias sportslige ledelse besluttet før sesongen at John Carew og flere andre spillere var overflødige. Carew ble utleid til Roma. Han tilhører fortsatt Valencia, men klubben har greid seg utmerket uten ham, og det er tvilsomt om han har en framtid i klubben.

Valencia kan nå konsentrere seg helt om UEFA-cupfinalen der laget skal møte franske Marseille.

(NTB-DPA)

DANKET UT GIGANTEN:</B> Her fosser Ricardo Oliveira og Valencia inn til seriegullet med to runder igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer