Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valencia fortvilet etter rasisme-innlegg

Fikk gjennomgå etter cupkampen mot Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alex Valencia er lei seg etter at han og lagkamerat David Nielsen ble utsatt for rasistiske innlegg på Kanarifansens hjemmeside etter cupkampen på lørdag.

Start slo Lillestrøm 3-2 i kvartfinalen etter ekstraomganger, og Valencia ble matchvinner da han banket inn seiersmålet noen minutter før slutt.

- Det er forferdelig trist at vi aldri kan bli kvitt rasismen. De som skriver dette, bør se seg selv i speilet, sier Valencia til Fædrelandsvennen.

- Dette er overdrevet

David Nielsen scoret to mål i samme kamp, men orker ikke bruke energi på innleggene.

- Det er sikkert tre-fire mennesker som har skrevet på hjemmesiden, og de fortjener ikke oppmerksomhet rundt dette. Det har vært sagt og skrevet mye stygt om meg opp gjennom karrieren, men jeg gidder ikke bruke krefter på det. Jeg synes bare det er idioti, sier Nielsen til avisa.

Ifølge Fædrelandsvennen skal innleggene, som nå er fjernet, ha vært «grov, rasistisk hets».

Leder for Kanarifansen, Petter W. Olafsson, har imidlertid en litt annen versjon.

TRIST: Alex Valencia ble matchvinner mot LSK på lørdag. I etterkant har det dukket opp nedsettede innlegg om rase på Kanarifansens hjemmeside. - De som skriver dette, bør se seg selv i speilet, sier Valencia til Fædrelandsvennen. Foto: Jan L. Dahl/Dagbladet
TRIST: Alex Valencia ble matchvinner mot LSK på lørdag. I etterkant har det dukket opp nedsettede innlegg om rase på Kanarifansens hjemmeside. - De som skriver dette, bør se seg selv i speilet, sier Valencia til Fædrelandsvennen. Foto: Jan L. Dahl/Dagbladet Vis mer

- Dette er overdrevet en smule. Det var ett innlegg med ett ord som jeg ikke vet hva betyr engang. Innlegget ble slettet, vi modererer jo sidene våre, sier han til Dagbladet.no.

Rösler ble hetset

Olafsson sier at supporterklubben samarbeider med SOS Rasisme, som får innpass blant fansen på kamp og på stander.

- Vi har aldri hatt noe rasismetrøbbel, vi har aldri hatt grupperinger med brune kanter. For oss er en drittsekk en drittsekk, uansett hudfarge. Men vi vet hvem som skrev dette, og vedkommende har fått en kraftig reprimande, sier han.

LSK-trener Uwe Rösler fikk for øvrig unngjelde kraftig fra enkelte Start-tilhengere under lørdagens cupoppgjør. Etter kampen sa avslørte tyskeren at han hadde fått nazi-skjellsord fra tribunen.

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk i Norge gjør dette. Jeg levde ikke under den andre verdenskrig. Folk trenger ikke å komme med nazistiske tilrop til meg. Det er rett og slett en skandale, sa LSK-treneren.

image: Valencia fortvilet etter rasisme-innlegg
<B>BRYR SEG IKKE:</B> David Nielsen orker ikke bruke energi på at det skal ha kommet enkelte rasistiske innlegg på Kanarifansens hjemmesider.
<B> BLE HETSET:</B> LSK-trener Uwe Rösler reagerte sterkt på nazi-tilrop fra enkelte Start-tilhengere under lørdagens cupkamp.