Valencia frykter fysikken til Rosenborg

Stjernene inntar Lerkendal i kveld.

• Direkte 20.45: Rosenborg - Valencia og sju andre Champions League-kamper

(Dagbladet.no) På papiret ser det ut til at Rosenborg får en tøff kveld på Lerkendal i kveld. Det spanske storlaget Valencia er ei tøff nøtt å knekke.

Men David har slått Goliat før - og Rosenborg har mange bragder i Champions League på samvittigheten. For når dommeren blåser i gang kampen, er det bare de neste 90 minuttene som teller.

Og Valencia-forsvarer Marco Caneira frykter 90 tøffe minutter i Trondheim.

- Mentalt til stede

- Det er mye kvalitet i Rosenborg-laget, så vi må være mentalt til stede fra første minutt. De jobber veldig hardt og har fysikk til å holde på i 90 minutter, sier Caneira.

Valencia tapte hjemme mot Chelsea sist, og trenger poeng mot Rosenborg i kveld. Trønderne er derimot i enda større poengnød.

Rosenborg har bare ett poeng etter de to første kampene, men med seier i kveld kan Knut Tørums menn klatre til 2. plass i gruppa - hvis Chelsea også slår Schalke på hjemmebane.

FORVENTER EN TØFF KVELD: Marco Caneira tror Valencia kan få det tøft mot Rosenborg i kveld. Foto: AP
FORVENTER EN TØFF KVELD: Marco Caneira tror Valencia kan få det tøft mot Rosenborg i kveld. Foto: AP Vis mer

- Rosenborg er blitt pekt ut som det svakeste laget i gruppa, men vi kan ikke tenke sånn. Da kan vi fort gå på en smell, sier Caneira.

Tunge RBK-dager

Det har stormet rundt Rosenborg de siste dagene. Fjorårsmesterne fikk juling av Lillestrøm på søndag, og etter kampen var snakket Tørum som om han var på vei bort fra klubben.

Etter gårsdagens trening på Lerkendal var bergenseren tema på RBKs styremøte, men styret konkluderte ikke med annet enn at det ikke er holdbart at klimaet mellom Tørum og sportssjef Knut Torbjørn Eggen har vært så dårlig.

- Forholdet til Tørum er ikke det beste, men samtidig er jeg litt lei av å være en støtfanger. Jeg synes jeg må si fra om dette nå, fordi det er Knut som har bedt om avstand, sa Eggen i går.

Selv om Tørum ikke forsvant ut dørene på Lerkendal før Valencia-kampen, er det mange som tipper at han ikke står på lønningslista til Rosenborg neste år.

Og til helga kommer Trond Sollied til Trondheim, men det er ifølge ham selv bare en privat tur.

Valencia frykter fysikken til Rosenborg
Valencia frykter fysikken til Rosenborg