Valencia gikk mot nytt sjokk-comeback i Europa League - så raste alt på overtid

- Det er helt utrolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valenica - Sevilla 3-1 (2-0) Sevilla videre på bortemål etter 3-3 sammenlagt.

(Dagbladet): Sevilla hadde to mål å gå på i returoppgjøret i semifinalen i Europa League, men før halvtimen var spilt var det solide forspranget visket bort.

Som i kvartfinalen mot Basel snudde Valencia kampen hjemme på Mestalla, og var i ferd med å ta seg videre til semifinalen med 3-2-sammenlagt. Men fire minutter på overtid dukket Stephane M'Bia opp og stanget Sevilla videre til finalen.

- Dette er helt utrolig. Valencia har alt i sin hule hånd, sier kommentator Petter Veland.

Sjokket var et faktum, og Valencia-spillerne orket ikke engang å mobilisere til et siste angrep i håp om avansement. Etterpå tok spillere i hvitt til tårene.

Pangstart Hjemmelaget fikk en pangstart da Sofiane Feghouli dro seg fri på kanten med en dragning, før han banket ballen via en Sevilla-spiller og høyt opp i nettet. Hjemmefansen eksploderte i et unisont jubelbrøl, og hjemmelaget fikk blod på tann.

Åtte minutter seinere doblet Valencia ledelsen. Ett perfekt innlegg fra venstre traff spissen Jonas på hodet, og ballen gikk via tverrliggeren og i bakken, videre i ryggen på Beto i Sevilla-målet, før den landet i nettet.

Nytt comeback Valencia tapte bortekampen i kvartfinalen mot sveitsiske Basel med tre mål (0-3), men slo nådeløst tilbake og scoret fem ganger etter ekstraomganger på hjemmebane. Og etter 70 minutter var nok en snuoperasjon komplett.

Det var på en corner at Jérémy Mathieu plutselig fikk stå helt alene etter en duell i boksen. Midtstopperen lot seg ikke be to ganger da ballen landet i beina hans, og banket kula i mål til ellevill jubel.

Det skal ha vært hans første scoring i Europa League siden 2004.

<strong>SJOKKAVSLUTNING:</strong> Valencia-spillerne var sønderknuste etter at Sevilla gikk videre til finalen i Europa League. Foto: AFP PHOTO / JOSE JORDAN / NTB Scanpix
SJOKKAVSLUTNING: Valencia-spillerne var sønderknuste etter at Sevilla gikk videre til finalen i Europa League. Foto: AFP PHOTO / JOSE JORDAN / NTB Scanpix Vis mer

- Det er en smått legendarisk snuoperasjon, uttalte kommentator Petter Veland på Kanal 9.

Sevilla og Jose Reyes fikk en stor mulighet til å score et viktig bortemål i første omgang. Carlos Bacca vartet opp med en fin hælflikk som spilte Reyes alene gjennom med Diego Alves. Avslutningen var ikke av aller høyeste merke, og sisteskansen gikk seirende ut av duellen.

Sjelden målløse I La Liga ligger Sevilla 14 poeng foran Valencia, men det var tidvis vanskelig å skjønne når du så kampen på Mestalla.

Sevilla hadde bare unngått å score tre ganger på bortebane i alle konkurranser denne sesongen, men laget skapte svært lite foran mål i kveld.

Likevel kom altså det viktige målet som sendte Sevilla til finalen i Torino. Der venter Benfica, som holdt nullen mot Juventus på bortebane i kveld, og gikk videre med 2-1 sammenlagt.

Europa League:

Juventus (Italia) — Benfica (Portugal) 0-0, sammenlagt 1-2

40.775 tilskuere.

Rødt kort: Mirko Vucinic (89), Juventus, Enzo Perez (67), Lazar Markovic (89), Benfica.

Valencia (Spania) — Sevilla (Spania) 3-1, sammenlagt 3-3

Mål: 1-0 Sofiane Feghouli (14), 2-0 Beto (selvmål 26), 3-0 Jérémy Mathieu (69), 3-1 Stéphane Mbia (90).

48.000 tilskuere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer