- Valencia gir oss gode minner

Rosenborg møter også Ståle Solbakkens FC København.

(Dagbladet.no) Rosenborg er i stor høstform, og har klatret på tabellen og spilt seg inn i Europas nest gjeveste selskap.

Men de får ingen enkel vei til sluttspillet i Uefa-cupen.

Trønderne skal ut mot de spanske serielederne Valencia, belgiske Club Brugge, Ståle Solbakkens FC København og franske Saint-Étienne.  De tre beste går videre til 16-delsfinalene, hvor også åtte treere fra Champions League kommer inn.

- Dette er ei veldig spennende gruppe. Det blir mange morsomme kamper for oss framover, sier sportslig leder Erik Hoftun til Dagbladet.no.

Vil ha Valencia til Lerkendal

Erik Hamréns menn vil møte to av lagene på hjemmebane og de to andre på bortebane. Trønderne avslutter gruppespillet med Valencia hjemme og FCK borte i siste kamp.

- Valencia er forrykende på hjemmebane, så det hadde vært greit å få dem på Lerkendal. Det samme gjelder København. Også dem kan jeg tenke meg å få hit, sa Hoftun før datamaskinene til Uefa hadde satt opp kampprogrammet.

Valencia er kjent motstand for Rosenborg, som var i samme Champions League-gruppe i fjor høst. Rosenborg vant 2-0 både hjemme og borte, og kom på tredjeplass i gruppa bak Chelsea og Schalke 04. Valencia ble henvist til fjerdeplassen.

MER FLOMLYSMORO I VENTE: Her sørger Marek Sapara for 3-2-seier mot Brøndby på Lerkendal. Nå venter flere storlag i Uefa-cupen. Foto: ARNT E. FOLVIK
MER FLOMLYSMORO I VENTE: Her sørger Marek Sapara for 3-2-seier mot Brøndby på Lerkendal. Nå venter flere storlag i Uefa-cupen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Vi har gode minner fra de kampene, men jeg tror nok Valencia er bedre nå. Men det du har gjort før, det kan du gjøre igjen, sier Hoftun.

Nytt slag om Skandinavia

På veien til gruppespillet har Rosenborg slått ut både Djurgården og Brøndby. Nå venter skandinavisk motstand igjen.

- Det var artig at vi trakk FCK, både med tanke på Ståle og siden det nå blir et nytt battle of scandinavia. Ståle har jo lagt lista høyt når han har gått ut og snakket om styrkeforholdet mellom norsk og dansk fotball, sier Hoftun.

Solbakken har sagt at dansk fotball er bedre enn norsk. FCK-sportsdirektør Carsten B. Jensen håper at hans menn kan bevise at treneren har rett.

- Ståle har nok rett i at tendensen i de siste åra har vært at dansk fotball er noe bedre, men jeg tør ikke spå utfallet av kampen vår mot RBK. Rosenborg slo jo ut Brøndby i 1. runde, så det ville vært for ille for oss om vi ryker i gruppespillet, sier Jensen til rbk.no.

Brugge og Saint-Etienne er lagene han kjenner minst - enn så lenge. For i tida framover skal trønderne sette seg inn i hva som venter dem utover høsten. Og kanskje tar de en telefon til Heerenveen-trener Trond Sollied også, som tidligere har trent Brugge.

- Det eneste som er sikkert er at de lagene du møter på dette nivået er gode. Uansett hvem vi hadde trukket i gruppa vår hadde målsettingen vært å bli blant de tre beste som går videre, sier Hoftun til Dagbladet.no.

- Valencia gir oss gode minner
EN STOR KVELD I SPANIA: Steffen Iversen og Yssouf Kone feirer seieren på bortebane mot Valencia i fjor høst. Nå møter RBK spanjolene igjen.