Valencia med skrekkskade på marerittkveld for United

- Kommer til å holde ham ute i lang tid framover, sier Ferguson.

ALVORLIG: Antonio Valencia er trolig ute i lang tid framover etter å ha ødelagt ankelen i Champions League-åpningen mot Rangers.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
ALVORLIG: Antonio Valencia er trolig ute i lang tid framover etter å ha ødelagt ankelen i Champions League-åpningen mot Rangers.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

||| (Dagbladet): Manchester United - Rangers 0-0.

Manchester United hadde stanget og stanget mot midtlåsen til Rangers i en time, da de for en sjelden gangs skyld brukte breddeholder Antonio Valencia ute på høyresida.

I en tilsynelatende uskyldig duell med Kirk Broadfoot gikk noe fryktelig galt for den robuste ecuadorianeren, som ble liggende og vri seg i voldsomme smerter etter Rangers-backens taklingsforsøk.

Nærværende Rangers-spillere ropte umiddelbart etter medisinsk assistanse. Andre snudde seg bort av synest av Valencias ankel, tydelig ute av stilling.

Det faktum at TV-produsenten unnlot å vise repiser av hendelsen og at Valencia ble båret av banen med kunstig okygentilførsel etter minutter med behandling ute på banen, tyder på at United-vingen kan være satt ut av spill i lang tid framover.

- Han er sendt til sykehus. Det ser ut som både et brudd og at noe er ut av stilling. Det er en stygg skade, som kommer til å holde ham ute i lang tid framover, sier sir Alex Ferguson, ifølge Sporting Life.

Forsvarer laguttaket
United-sjefen hadde gjort 10 endringer på laget som rotet seg fullstendig bort på Goodison Park i helgen. Det innebar at formspillere som Paul Scholes, Dimitar Berbatov og Nani verken var å finne på bane, trolig med tanke på søndagens prestisjeduell mot Liverpool, men også for å få i gang spillere som ennå ikke hadde tatt særlig del i sesonginnledningen.

Ferguson møtte Sky Sports etter kampen forberedt på at spørsmål om laguttaket ville bli reist, og vil ikke gå med på at han sparte seg til fant mot klubben han selv spilte for på slutten av 1960-tallet.

TILBAKE: Wayne Rooney var tilbake på United-laget etter å ha blitt skånet for gjensynet med moderklubben Everton etter all utenomsportslig uro den siste tida. Også midtstopper Rio Ferdinand gjorde comeback etter skaden som holdt ham ute av VM i Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ANDREW YATES
TILBAKE: Wayne Rooney var tilbake på United-laget etter å ha blitt skånet for gjensynet med moderklubben Everton etter all utenomsportslig uro den siste tida. Også midtstopper Rio Ferdinand gjorde comeback etter skaden som holdt ham ute av VM i Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

- Kritikken kommer til å gå på hvorfor jeg ikke stilte med et sterkere lag. Jeg mener selv at vi spilte med et veldig sterkt lag. Folk glemmer at åtte av dem spilte mot Chelsea i Community Shield. Vi har en strålende spillertropp, og det var ikke noe problem å bruke dem vi gjorde, forsvarer United-sjefen seg med.

Urytmisk United
De regjerende skotske seriemesterene Rangers skulle på papiret være en overkommelig transportetappe mot tre poeng i Champions League-premieren - reservepreget eller ikke.

Men et nykomponert United-lag var også et urytmisk og lite samspilt mannskap. Krigslystne skotter på fotballtokt sør for grensa, hadde på ingen måte tenkt til å gi seg uten sverdslag og forskanset seg i og rundt egen 16-meter fra første fløytestøt.

Det overrasket neppe noen at Rangers kom til Manchester med ett mål for øye; å holde nullen og gripe de få overgangsmulighetene som kom til å by seg. Mer overraskende var det at de gjennomførte planen uten altfor store vanskeligheter.

- Dette var en strålende start for oss. Vi er henrykte over ett poeng. Vi var veldig defensive, men heldigvis ga det resultater, sier Rangers-kaptein og superveteran David Weir til Sky Sports.

Langskudd
United klarte ikke drive opp balltempoet og ble som regel for smale, og når innleggene uteble og samhandlingen mellom spissparet Wayne Rooney og Javier Hernandez ikke fungerte, ble vertene stort sett avspist med avslutninger fra distanse - i hovedsak fra høyrefoten til  Darron Gibson.

Den alltid skuddvillige iren hadde imidlertid store problemer med å treffe mellom stengene, og de få forsøkene som gikk mot mål, tok keeper Allan McGregor seg av.

Dermed måtte United gå målløse av eget gress, noe som hører med til sjeldenhetene.

- Vi skulle ha vunnet kampen, men Rangers fortjener honnør. De spiller på en måte som gjør dem vanskelige å bryte ned. Jeg synes vi spilte med høy intensitet og god innstilling, men Rangers var raskt tilbake i egen 16-meter, og det viste seg som en suksess, poengterer Ferguson.

Valencia i føring
Mens den ene gruppefavoritten kom skjevt ut, fikk den andre, Valencia, en pangstart borte mot Champions League-debutanten Bursaspor. 4-0 på fremmed gress i Europa, kan ikke omtales som noe annet enn en maktdemonstrasjon.

Tino Costa sendte gjestene i ledelsen 16 minutter, mens Aritz Aduriz doblet ledelsen likte før pause.

Pablo Hernandez og Roberto Soldado gjorde hver sin scoring etter sidebytte, og det gjorde kvelden fullkommen for det spanske laget, som tar imot United på Mestalla onsdag om to uker.

DRØMMESTART: Valencia-spillerne hadde god grunn til å juble etter 4-0 borte mot Bursaspor i Tyrkia.Foto: SCANPIX/AP Photo/Ibrahim Usta
DRØMMESTART: Valencia-spillerne hadde god grunn til å juble etter 4-0 borte mot Bursaspor i Tyrkia.Foto: SCANPIX/AP Photo/Ibrahim Usta Vis mer