- Valencia så redde ut

Real Madrid- Valencia 3-0. Da Steve McManaman sykkelsparket livet ut av Valencia flyttet John Carew (20) blikket fra TV-bildene til panoramautsikten på toppen av SAS-Hotellet. - Oslo er en fin by - her liker jeg meg godt, sa han tørt til Dagbladet.

Dagbladet :på netts live dekning av kampen

Maccas 2-0 i det 67. minutt var skuddet som fikk Valencias kommende nordmann til å skjønne at slaget var tapt på Stade de France i Paris. Der og da var hverdagen bedre enn drømmene. Som er Slovakia til lørdag, Italia uka etter og så EM. Alt sammen langt unna Valencias massive nedtur. - Valencia så redde ut, sier John Carew.

- De var ikke i nærheten av å sprudle slik jeg er vant til å se dem. Og de få sjansene de hadde ble aldri mer enn nesten.

- Synd for dem i en så viktig fotballkamp.

Seieren reddet Real

Real Madrid hadde hn eneste mulighet til å komme med i neste sesongs Champions League. De måtte vinne - det fantes ikke noe alternativ. For hvis Santiago Bernabeu ikke skulle bli en gravplass for massive underskudd, gjeld og fordums storhet, var bare pokalen god nok. Da 35 år gamle Manuel Sanchis fikk æren av å motta trofeet - han som debuterte i 1983 og fikk 10 minutter for trofasthet i går kveld - var elendigheta byttet ut med de jubelscenene John Carew kan ha som gulrot. Og du så det med en gang, at det ville bli Reals kveld i Paris. De feide til fra start, skaffet seg feite målsjanser og gjorde Valencia usikre og uryddige der bak. Og da den første gleden kom var det nettopp vinnerviljen og entusiasmen som gjorde at det var Nicolas Anelka som plukket opp en andreball inne i Valencias straffefelt. Fra franskmannen, via Michel Salgado og til Fernando Morientes som listet seg fram på den lengste stolpen, var Carews nye arbeidsgiver uten evner til å forsvare seg.

Macca fikk alt

Steve McManaman gikk fra Liverpool av to betydelige grunner: Han ønsket å gjøre seg styrtrik på kort tid og han drømte om å vinne det største trofeet i Europa. Og Macca var god i sitt livs største fotballkamp.

Da han gjorde 2-0 på volley var han i tillegg særdeles brilliant.

Og glad - uten å smile. Han løp nemlig langt etter scoringa før han klarte å slippe ut den gleden man forbinder med scoringer på slike kvelder. Men etterpå var han bajas, til de milde grader. Det eneste man kan lure på nå er når han blir klar nok til å møte Keegan og den engelske landslagstroppen.

Se opp for Raul!

Raul, som alle vi nordmenn sansynligvis vil få fryktelig lyst til å sparke beina under i Rotterdam 13. juni, gjorde alle gode ting til tre for Real Madrid. På egen banehalvdel plukket han opp en klarering og løp den rett i mål. Overlegent, arrogant og dødelig effektivt. Etterpå trakk han trøya over hodet og latet som om kampen var ferdig. - Det er kanskje like greit å gå til en klubb som ikke er Champions League vinnere, sier John Carew. - Neida, kravene blir nok like store for det. Men det må jeg leve med, og hvorfor skal nivået skremme meg?

- Jeg har vært god i sånne sammenhenger sjøl jeg, sier Valencias nye spiss til Dagbladet.

SUPER-RAUL: Raul har rundet keeperen og setter inn det siste målet mot Valencia. Denne mannen skal møte Norge i åpningskampen under fotball-EM.