Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valencia sprakk United-nullen

- Synd, men mye viktigere å vinne gruppa, sier Ferguson.

SPRAKK UNITED-NULLEN: Pablo Hernández sørget for at Manchester United ikke klarte å gå igjennom gruppespillet i Champions League uten baklengsmål som første lag noensinne. Men engelskmennene kjempet seg tilbake i kampen og reddet seieren i gruppa.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
SPRAKK UNITED-NULLEN: Pablo Hernández sørget for at Manchester United ikke klarte å gå igjennom gruppespillet i Champions League uten baklengsmål som første lag noensinne. Men engelskmennene kjempet seg tilbake i kampen og reddet seieren i gruppa.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United - Valencia 1-1.

Manchester United hadde alle muligheter til å skrive et lite stykke Champions League-historie ved å gå igjennom gruppespillet uten å slippe inn baklengsmål.

Men når man begår en kardinalfeil som det Michael Carrick gjorde en drøy halvtime ut i «gruppefinalen» mot Valencia, blir man som regel nådeløst straffet i verdens beste klubbturnering.

For Valencia er i besittelse av nok offensivt talent til å ta vare på en mulighet tre mot tre. Alejandro Dominguez snappet ballen fra uoppmerksomme Carrick, og dyttet kontrollert videre til en bedre plassert Pablo Hernández, som igjen enkelt overlistet Champions League-debutant Ben Amos i United-målet.

Dermed sprakk United-nullen etter 482 minutter, og potensielt mer skjebnesvangert; Valencia hadde overtatt den viktige førsteplassen i gruppa på bedre målforskjell enn engelskmennene.

Den tok United tilbake da Anderson fastsatte sluttresultatet 1-1 etter en drøy time. Da man unngikk flere baklengsmål, ble sir Alex Fergusons menn det åttende laget opp gjennom årene som har sluppet inn kun ett mål på seks gruppespillskamper.

Hele førstelagsstallen har bidratt til den sterke defensive statistikken; 28 spillere har fått spilletid i løpet av gruppespillet.

SIKRET GRUPPESEIER: Anderson scoret sitt første Champions League-mål i karrieren da han var våkent frampå en retur fra keeper Vicente Guaita.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SIKRET GRUPPESEIER: Anderson scoret sitt første Champions League-mål i karrieren da han var våkent frampå en retur fra keeper Vicente Guaita.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Det er litt skuffende, og Michael vet bedre enn som så, men alle gjør feil fra tid til annen, og jeg synes han var meget god i kveld bortsett fra den. Det er alltid fint med rekorder, men det viktigste var uansett å vinne gruppa - mye viktigere enn å ikke slippe inn mål, sier Ferguson til MUTV.

Sjansesløseri Valencia var så absolutt med på notene i første omgang, men det var ikke spesielt fortjent at de gikk i garderoben med pauseledelse.

Både Anderson og Dimitar Berbatov var aleine igjennom med Vicente Guaita, som vanligvis er nummer tre i keeperhierarkiet på Mestalla, uten å overliste ham.

Det gjorde derimot Wayne Rooney, men den følsomme avslutningen med herlig dupp var noen små millimeter for høy, og slo i undersida av tverrliggeren ut. Nani var på den høyst omsettelige returen, men forsøket skled like utenfor stolpen.

Sjelden målscorer Vertene la inn enda et høyere gir etter hvilen, og fortsatte å skape muligheter, som oftest ved kombinasjonen Wayne Rooney/Dimitar Berbatov. Men bulgareren maktet ikke utnytte de mange gode serveringene fra spissmakkeren.

I stedet kom utligningsmålet fra utenkelig hold. Brasilianske Anderson er en kultfigur på Old Trafford, men det er ikke på grunn av sin målfarlighet han har spilt seg inn i supporternes hjerter.

Før møtet med Valencia, sto 22-åringen med én fattig scoring i United-drakt. 62 minutter ut i kveldens kamp, ble antallet doblet da han var våkent frampå på en retur etter et skudd fra Ji-sung Park.

Gruppeseier Det var forøvrig Uniteds 300. Champions League-mål, ifølge tallknuserne i analyseselskapet Opta.

Kanskje burde antallet vært både 301 og 302 innen dommer Pedro Proenca blåste av kampen tre minutter på overtid, men det ville seg ikke for Dimitar Berbatov i særdeleshet.

- «Berba» kunne ha scoret fem igjen (som mot Blackburn journ.anm.). Han var uheldig som ikke havnet på scoringslista i kveld, sier Ferguson.

FRUSTRERENDE KVELD: Dimitar Berbatov hadde nok sjanser til å score både ett, to og tre mot Valencia, men i motsetning til mot Blackburn, var det ingenting som ville seg for bulgareren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
FRUSTRERENDE KVELD: Dimitar Berbatov hadde nok sjanser til å score både ett, to og tre mot Valencia, men i motsetning til mot Blackburn, var det ingenting som ville seg for bulgareren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

Valencia kom også til et par halvsjanser de kunne ha utnyttet bedre i sluttminuttene, men det endte 1-1, og dermed gjorde Manchester United det de var nødt til for å vinne gruppa og unngå storheter som Real Madrid og Barcelona allerede i åttedelsfinalen.

Det meste av spenningen var allerede utløst i gruppe C før kveldens kamper, med United og Valencia klare for åttedelsfinale, mens Rangers hadde innkassert en plass i sluttspillet i Europa League.

Skottene tok imot gruppejumbo Bursaspor på et glissent Ibrox, og de tyrkiske mesterne fikk en liten opptur på tampen av en marerittaktig Champions League-debut da Sercan Yildirim sørget for poengdeling 11 minutter før slutt.

PS 1! Rio Ferdinand måtte gå av banen tidlig i annen omgang, men sir Alex Ferguson sier at det var forebyggende årsaker til at midtstopperen ble byttet ut med tanke på mandagens toppkamp mot Arsenal.

PS 2! Ifølge radiostasjonen TalkSport, er Manchester United i forhandlinger med Magnus Wolff Eikrem om en forlengelse av kontrakten som løper fram til sommeren. Dessuten skal moldenseren være på vei til gamleklubben Molde på utlån.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!