Valencia tar Villa av markedet

- Ikke til salgs, insisterer klubbpresidenten.

HØYTHENGENDE OVERGANGSBYTTE: David Villa er en av fotball-Europas aller beste angrepsspillere. Det vet arbeidsgiveren Valencia og vil kjempe med nebb og klør for å beholde spissjuvelen.Foto: SCANPIX/EPA/NIC BOTHMA
HØYTHENGENDE OVERGANGSBYTTE: David Villa er en av fotball-Europas aller beste angrepsspillere. Det vet arbeidsgiveren Valencia og vil kjempe med nebb og klør for å beholde spissjuvelen.Foto: SCANPIX/EPA/NIC BOTHMAVis mer

||| (Dagbladet.no): David Villa har blitt meldt klar for Real Madrid, vært i samtaler med Barcelona og blitt satt i forbindelse med en astronomisk overgang til både Chelsea og Manchester United.

Et salg av spissjuvelen har lenge virket uunngåelig for arbeidsgiveren hans Valencia, men nå har klubbledelsen snudd og hevder at Villa ikke lenger er til salgs.

- Vi har tatt en avgjørelse om å ikke selge David Villa. Vi har tatt denne avgjørelsen etter dager med overveielser der vi har sett på fordeler og ulemper, sier klubbpresident Manuel Llorente, ifølge Sporting Life.

Måljegeren tilhører det definitive toppsjiktet av Europas angripere. Det er Valencia fullstendig klar over.

- Vi mener David Villa er den beste spissen i Europa, og vi er heldige som har ham hos oss. Derfor kommer vi til å kjempe for å beholde ham, understreker Llorente.

Med tanke på hvilke velstående friere som står på dørstokken på Mestalla, blir denne typen kategoriske uttalelser ofte beskyldt for å være forsøk på å tåkelegge den reelle situasjonen. Klubbpresidenten tilbakeviser imidlertid at han bedriver spill for galleriet.

- Dette er ikke taktikk, men for å stoppe rykteflommen som påvirker både Valencia, media og spilleren selv, sier Llorente.

Han må allikevel ta et forbehold: Alt er til salgs om prisen er den rette.

- Jeg kan ikke garantere det, fordi det kan komme et utrolig tilbud, sier han, uten å utdype hva som ligger i «utrolig».