Valencia uenige med Carew

Valencia-president Jesus Barrachina Luna kan ikke fatte at John Carew hørte rasistiske utrop mot Arsenal-spillerne.

Onsdag kveld var tøff for Arsenals Patrick Vieira og Thierry Henry. Ikke bare ble de slått ut av Champions League, men tilskuerne på Mestalla skal ha slengt rasistiske bemerkninger mot de fargede spillerne.

- Jeg måtte be om unnskyldning for det som skjedde, sier tomålsscorer John Carew til Dagbladet i dag.

Det overrasker klubbens visepresident Jesus Barrachina Luna. Han sier til nyhetsbyrået Reuters i dag at tilhengerne slett ikke er rasister.

- Det er ikke sant. Én person av 50 000 gjorde noe. Det er ikke noe stort problem. Jeg kan ikke tro det. Vi har aldri hatt problemer med det, sier Luna.

Dermed motsier han Carew som sier det var sju-åtte stykker på tribunen som plaget Vieira og Henry.

- Jeg tror ikke på det, og jeg tror ikke på at Uefa vil straffe oss, sier Luna som ikke var klar over at Carew allerede har bedt Arsenal-spillerne om unnskyldning.

- Jeg forstår ikke hvorfor han gjør det, men John Carew er en bra person, en god mann.

Vieira sier at Valencia må straffes og får kanskje ønske sitt oppfylt. Men da må han sjøl levere inn en detaljert klage med bevis til det europeiske fotballforbundet.

- Det er ikke noe poeng å si ting, uten å underbygge det. Uefa kan ikke gjøre noe uten en formell klage. Etterforskningen skal da se på bevis framlagt av Arsenal, og se om det er riktig, sier Uefa-talsmann Mike Lee til nyhetsbyrået PA.

(Dagbladet.no)

MÅ KLAGE FORMELT:</B> Patrick Vieira kaller Uefa «hyklere» og mener Uefa ikke tar rasismen på alvor. Nå må han klage til organisasjonen.
UNNSKYLDER FANSEN:</B> John Carew støtter Patrick Vieira, som anklager Valencia-fansen for rasisme.